Master Health Care and Social Work - Over de opleiding | YouChooz
Alle opleidingen

Opleiding

Master Health Care and Social Work

De gezondheidszorg staat onder druk door krapte op de arbeidsmarkt, bezuinigingen en steeds hogere kwaliteitseisen. Er is veel vraag naar goede leidinggevenden die deze problemen kunnen oplossen. Ga jij de uitdaging aan?

Delen
Choose
Your
Future
Over de opleiding
Inhoud opleiding
Duur en leerwijze
Toelatingseisen

Over de opleiding

De HBO-masteropleiding Health Care and Social Work leidt jou op tot een uitstekende leidinggevende binnen de gezondheidszorg. Je doet tijdens deze master onder andere kennis op over managen, beleidsontwikkeling en onderzoeksuitvoering.

 

De gezondheidszorg staat onder druk door krapte op de arbeidsmarkt, bezuinigingen en steeds hogere kwaliteitseisen. Er is veel vraag naar goede leidinggevenden die deze problemen kunnen oplossen. Ga jij de uitdaging aan?

Inhoud opleiding

Je leert met deze master Health Care and Social Work hoe je omgaat met actuele problemen in het werkveld. Zoals de hoge eisen die worden gesteld aan gezondheidszorg en welzijn. Of de krapte op de arbeidsmarkt en bezuinigingen in het werkveld. Om deze problemen aan te kunnen pakken, leer je managen en beleid ontwikkelen. Je leert innoverend en buiten de gebaande paden denken. Tijdens je studie doe je ook onderzoek en leer je hoe je theorie moet toepassen in de praktijk. In het vak zelf werk je vaak samen met mensen uit verschillende werkvelden. Daar word je tijdens de opleiding al op voorbereid door samen te werken met studenten van andere opleidingen. 


Als je bent afgestudeerd, ben je in staat beleid te ontwikkelen en daarbij onafhankelijk, kritisch en overstijgend te denken. Je hebt een brugfunctie tussen theorie en praktijk.

Duur en leerwijze

Opleidingsduur
De HBO-master Health Care and Social Work is alleen te volgen in deeltijd. De opleiding duurt twee jaar. Er is een eventuele uitlooptijd voor het afstuderen.Studiebelasting
De studiebelasting is twintig uur per week.

Toelatingseisen

Diploma en werkervaring
Om toegelaten te worden tot de opleiding Master Health Care and Social Work heb je een HBO-diploma nodig in de richting zorg en welzijn en twee jaar relevante werkervaring. Met een diploma van de volgende opleidingen heb je toegang tot de master:

 

 

Om te kijken of je voldoet aan de eisen is er een toelatingsprocedure. Een intakegesprek is onderdeel van deze procedure.

 

Nieuwe studieroute
Vanaf 2019 kun je er ook voor kiezen om na het behalen van een relevante bachelor, door te stromen naar de 'Master Health Care and Social Work - studieroute Technology and Innovation' aan Saxion Hogeschool.

 

Deze studieroute komt 50% overeen met de master Health Care and Social Work en focust zich verder op technologie en innovatie binnen zorg en welzijn.

Specificaties:

NIVEAU

HBO Master

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

VOOROPLEIDING

Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Verpleegkundige Maatschappij en Gezondheid: AGZ of JGZ

Sociaal-Psychiatrische Verpleegkunde

DUUR

2 jaar

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

OPLEIDINGSINSTITUUT

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25