Kosten | YouChooz
Alle opleidingen

Opleiding

Master Kinder- en Jeugdpsychologie

De universitaire masteropleiding Psychologie biedt de 1-jarige richting Kinder- en Jeugdpsychologie. Je maakt hierin kennis met stoornissen bij kinderen en jeugdigen. Deze stoornissen leer je signaleren, vaststellen, behandelen en voorkomen. Het gaat bijvoorbeeld om leerstoornissen (zoals dyslexie en dyscalculie) en ontwikkelingsstoornissen (zoals autismespectrumstoornissen en gedragsstoornissen). Na deze master kun je aan de slag als kinder- en jeugdpsycholoog.

Delen
Choose
Your
Future
Kosten 2020/2021

Kosten 2020/2021

Als je deze masteropleiding in voltijd gaat doen, betaal je aan collegegeld per jaar € 2.143,- (wettelijk collegegeldtarief).De kosten van je studie bestaan naast het collegegeld ook uit andere studiekosten (voor bijvoorbeeld excursies, boeken en ander onderwijsmateriaal).Het collegegeld voor deeltijdopleidingen kunnen hogescholen en universiteiten zelf vaststellen. Informeer voor de precieze bedragen bij de onderwijsinstelling.


Vergoeding voltijd
Als je gaat studeren aan een universiteit krijg je vier jaar studiefinanciering. Daarna kun je nog drie jaar lenen bij DUO. Voor langere studies (zoals Geneeskunde of Godgeleerdheid) kun je meer dan vier jaar studiefinanciering krijgen. Volg je na je WO-bachelor bijvoorbeeld nog een tweejarige masteropleiding, dan krijg je een jaar extra studiefinanciering.


Lees meer over studiefinanciering. Kijk ook op de site van DUO: www.duo.nl.

 

Instellingscollegegeld
Als je al een masterdiploma hebt behaald, dan betaal je voor je tweede masteropleiding het instellingscollegegeld. Er zijn uitzonderingen op deze regel voor sommige zorg- of onderwijsopleidingen, informeer hiervoor bij de onderwijsinstelling.

 

Levenlanglerenkrediet
Wist jij dat iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld kan lenen bij de overheid om studiekosten te betalen? Deze studiefinanciering heet Levenlanglerenkrediet. Het geldt ook voor mensen die een deeltijdopleiding volgen of een tweede bachelor- of masteropleiding willen doen na hun bachelor en geen recht meer hebben op reguliere studiefinanciering.

Ook als je een voltijd BOL-opleiding gaat volgen aan het MBO is het mogelijk om hier gebruik van te maken. Lees de verdere voorwaarden op de website van DUO!  

Specificaties:

NIVEAU

WO Master

OPLEIDINGSVORM

Voltijd

VOOROPLEIDING

Psychologie

INSCHRIJFDATUM

2020 M09 8

OPLEIDINGSINSTITUUT

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Universiteit Leiden (LEI)

Universiteit Utrecht

Tilburg University

Laatst bijgewerkt:

2020 M09 28

Vraag choozguides?