Master Klinische Psychologie - Kosten | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Master Klinische Psychologie

In de universitaire masteropleiding Klinische Psychologie verdiep je je in cognitieve, emotionele en gedragsmatige gevolgen van hersenletsel en afwijkingen in de hersenen. Welke gevolgen hebben bijvoorbeeld ingrijpende gebeurtenissen op de psychische gezondheid van een mens? Je leert meer over de diagnostiek, voorlichting, begeleiding en behandeling. Ook wetenschappelijk onderzoek en zorginnovatie komen aan bod. Met dit masterprogramma behaal je de titel psycholoog MSc met de aantekening master Klinische Psychologie.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Kosten 2020/2021
Vergoeding voltijd
Instellingscollegegeld
Levenlanglerenkrediet

Kosten 2020/2021

Als je deze masteropleiding in voltijd gaat doen, betaal je aan collegegeld per jaar € 2.143,- (wettelijk collegegeldtarief).


De kosten van je studie bestaan naast het collegegeld ook uit andere studiekosten (voor bijvoorbeeld excursies, boeken en ander onderwijsmateriaal).


Het collegegeld voor deeltijdopleidingen kunnen hogescholen en universiteiten zelf vaststellen. Informeer voor de precieze bedragen bij de onderwijsinstelling.
 

Vergoeding voltijd

Als je gaat studeren aan een universiteit krijg je vier jaar studiefinanciering. Daarna kun je nog drie jaar lenen bij DUO. Voor langere studies (zoals Geneeskunde of Godgeleerdheid) kun je meer dan vier jaar studiefinanciering krijgen. Volg je na je WO-bachelor bijvoorbeeld nog een tweejarige masteropleiding, dan krijg je een jaar extra studiefinanciering.
 

Lees meer over studiefinanciering. Kijk ook op de site van DUO: www.duo.nl.

Instellingscollegegeld

Als je al een masterdiploma hebt behaald, dan betaal je voor je tweede masteropleiding het instellingscollegegeld. Er zijn uitzonderingen op deze regel voor sommige zorg- of onderwijsopleidingen, informeer hiervoor bij de onderwijsinstelling.

Levenlanglerenkrediet

Wist jij dat iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld kan lenen bij de overheid om studiekosten te betalen? Deze studiefinanciering heet Levenlanglerenkrediet. Het geldt ook voor mensen die een deeltijdopleiding volgen of een tweede bachelor- of masteropleiding willen doen na hun bachelor en geen recht meer hebben op reguliere studiefinanciering.

 

Ook als je een voltijd BOL-opleiding gaat volgen aan het MBO is het mogelijk om hier gebruik van te maken. Lees de verdere voorwaarden op de website van DUO!  

Specificaties:

NIVEAU

Universiteit master

OPLEIDINGSVORM

Voltijd

VOOROPLEIDING

Psychologie

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023 (verschilt per opleidingsinstituut)

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25