Master Pedagogische Wetenschappen - Kosten | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Master Pedagogische Wetenschappen

Bij de masteropleiding Pedagogische Wetenschappen verdiep je je verder in orthopedagogiek, opvoedingsondersteuning of ontwikkelingsproblemen. Lees hier meer.

Delen
JGZ
Choose
Your
Future
Wat zijn de kosten?
Instellingscollegegeld
Levenslanglerenkrediet

Wat zijn de kosten?

Kosten 2019/2020
Als je deze opleiding in voltijd gaat doen, betaal je per jaar € 2.083,- aan collegegeld.

De kosten van je studie bestaan naast het collegegeld ook uit andere studiekosten (voor bijvoorbeeld excursies, boeken en ander onderwijsmateriaal).

Het collegegeld voor deeltijdopleidingen kunnen hogescholen en universiteiten zelf vaststellen. Informeer voor de precieze bedragen bij de onderwijsinstelling.

 

Vergoeding voltijd
Als je gaat studeren aan een universiteit krijg je vier jaar studiefinanciering. Daarna kun je nog drie jaar lenen bij DUO. Voor langere studies (zoals Geneeskunde of Godgeleerdheid) kun je meer dan vier jaar studiefinanciering krijgen. Volg je na je WO-bachelor nog een tweejarige masteropleiding, dan krijg je een jaar extra studiefinanciering.

Lees meer over studiefinanciering. Kijk ook op de site van DUO: www.duo.nl.

Vergoeding deeltijd
Voel je wat voor de deeltijdvariant van deze master? In dat geval werk je waarschijnlijk gewoon naast je studie en krijg je geen vergoeding. Wel ontvang je salaris voor je reguliere baan. Om een idee te krijgen, kun je de salarisindicatie bekijken die staat bij elke beroepsbeschrijving op deze site. Zie de knop ‘Salaris’.

 

Instellingscollegegeld

Als je al een masterdiploma hebt behaald, dan betaal je voor je tweede masteropleiding het instellingscollegegeld. Er zijn uitzonderingen op deze regel voor sommige zorg- of onderwijsopleidingen, informeer hiervoor bij de onderwijsinstelling.

Levenslanglerenkrediet

Wist jij dat iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld kan lenen bij de overheid om studiekosten te betalen? Deze studiefinanciering heet Levenlanglerenkrediet. Het geldt ook voor mensen die een deeltijdopleiding volgen of een tweede bachelor- of masteropleiding willen doen na hun bachelor en geen recht meer hebben op reguliere studiefinanciering.

Ook als je een voltijd BOL-opleiding gaat volgen aan het MBO is het mogelijk om hier gebruik van te maken. Lees de verdere voorwaarden op de website van DUO!  

Specificaties:

NIVEAU

Universiteit master

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

, Voltijd

VOOROPLEIDING

Logopedie

Pedagogische Wetenschappen

Pedagogiek

Social Work

INSCHRIJFDATUM

1 april 2023 (verschilt per opleidingsinstituut)

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25