Master Psychomotorische Therapie - Over de opleiding | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Master Psychomotorische Therapie

Beweeg je verder in het werkveld van psychomotorisch therapeut! Wil jij sneller je master halen dan anderen?

Delen
sport
Choose
Your
Future
Over de opleiding
Inhoud opleiding
Duur en leerwijze
Toelatingseisen

Over de opleiding

Wil je vooruit in je loopbaan als psychomotorisch therapeut? Met deze master ga je verder waar de bacheloropleiding ophield. Je bouwt je vakkennis uit en wordt een volleerd deskundige in het psychomotorische werkveld.

Inhoud opleiding

Wat leer je?
De masteropleiding Psychomotorische Therapie sluit direct aan op de bacheloropleiding Bewegingsagogie & Psychomotorische Therapie. Je leert meer over de achtergronden van psychosociale en psychiatrische problemen, zodat je cliënten beter kunt behandelen. Ook leer je hoe je een praktijkgericht onderzoek moet uitvoeren.

Je leert bovendien therapeutische vaardigheden, theorieën over geestelijke gezondheidszorg en onderzoeksvaardigheden. Je wordt hierbij gecoacht. Ook volg je seminars. In het laatste halfjaar werk je aan het afstudeerproject, je masterthesis, en volg je geen lessen meer.

Behandelvormen
Als psychomotorisch therapeut gebruik je bewegingsactiviteiten en lichaamservaring in de psychosociale hulpverlening. Je verdiept je tijdens de opleiding verder in behandelvormen uit het bewegingsonderwijs, de lichamelijke opvoeding, sport, spel en dans. Je leert ook hoe je ademhalings- en ontspanningsoefeningen moet doen.

Duur en leerwijze

De HBO-master Psychomotorische Therapie is alleen te volgen in deeltijd. De opleiding duurt tweeënhalf jaar. In het laatste halfjaar studeer je af. 

Studiebelasting
Naast je opleiding werk je minimaal achttien uur per week als (beginnend) psychomotorisch therapeut. Ook besteed je tijd aan zelfstudie en praktijkopdrachten.

Toelatingseisen

Diploma en werkervaring
Om de master Psychomotorische Therapie te mogen volgen, moet je de HBO-opleiding Bewegingsagogie/Psychomotorische Therapie (Zwolle) of de HBO-opleiding Creatieve Therapie Dans en Beweging (Sittard) hebben afgerond. Om toegelaten te worden, moet je ook minimaal twee jaar werkervaring hebben als bewegingsagoog, bewegingstherapeut of (beginnend) psychomotorisch therapeut.


Diploma dat toegang geeft tot deze opleiding:


Als je een diploma hebt van een andere vooropleiding en je wilt deze master volgen, dan moet je een instroomtraject volgen. Dit duurt ten minste een halfjaar. De inhoud van het instroomtraject wordt tijdens een toelatingsgesprek bepaald. Een onderdeel van het traject is in elk geval dat je werkervaring opdoet in de PMT.

Verkort traject
Met een getuigschrift van de Voortgezette Opleiding Psychomotorische Therapie kun je via een versneld traject je master halen. In een toelatingsgesprek wordt gekeken hoeveel kennis je al hebt en hoe groot de kans is dat je de opleiding succesvol kan afronden in een kortere periode. Op basis daarvan mag je wel of niet het kortere traject volgen.

 

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Master

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

VOOROPLEIDING

Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie

INSCHRIJFDATUM

31 augustus 2022

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25