Opleiding
Met de Master Sport- en Beweeginnovatie van de HAN breng je als sport- en beweegprofessional innovaties binnen de sector en sla je bruggen naar andere sectoren. Als je deze master hebt afgerond, ben je in staat zelfstandig te werken aan innovatieprocessen. Denk bijvoorbeeld aan een bewegingskuur, waarbij kinderen na schooltijd sporten om overgewicht tegen te gaan.
Je weet hoe je ideeën onderzoekt en implementeert. Je hebt je leidinggevende capaciteiten ontwikkeld en weet alles over verandermanagement. Met de kennis van deze studie kun je aan de slag als bijvoorbeeld leefstijladviseur of sportmanager.
Wat leer je?
Met de Master Sport- en Beweeginnovatie leer je aan het roer te staan van innovaties. Je komt te weten hoe je mensen stimuleert om mee te werken aan het innovatieproces. Daarnaast is er aandacht voor het beoordelen en implementeren van ideeën. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe methode om medewerkers aan het sporten te krijgen na werktijd.
Het programma
Deze master volg je in deeltijd, waarbij je werken en studeren combineert. Vanuit je organisatie werk je aan een innovatievraagstuk. Een coach geeft daarbij inhoudelijke ondersteuning.
Je gaat 1 dag per week naar school. Hier volg je lessen, hoor- en gastcolleges. Je krijgt bijvoorbeeld les over verandermanagement en je ontwikkelt je leidinggevende capaciteiten.
De opleiding is opgedeeld in 3 fasen:
Studiereis
In het eerste en tweede leerjaar maak je een studiereis naar het buitenland. Je bestudeert de trends en ontwikkelingen over de grens, en bouwt tegelijkertijd een internationaal netwerk op.
Voorbeeld uit de praktijk
De sector Sport en Beweging is vrij jong en volop in beweging. Er zijn veel links met andere sectoren. Een voorbeeld van een innovatie is een nieuw ontwikkelde bewegingskuur tegen diabetes.
De HBO-masteropleiding Sport- en Beweeginnovatie is een deeltijdopleiding van 2 jaar.
De studiebelasting is ongeveer 20 uur per week.
Werkervaring
Om tot de Master Sport- en Beweeginnovatie te worden toegelaten, heb je relevante werkervaring nodig in het brede veld van sport en bewegen en/of gezondheidsdomein. Bijvoorbeeld als projectleider, onderzoeker, beleidsadviseur of sportmanager bij een koepelorganisatie. Je wordt ook toegelaten als je ervaring hebt als docent in de sport- en beweegsector.
Je vooropleiding zou kunnen zijn:
Adviesgesprek om te checken of de opleiding bij je past is ook mogelijk bij de opleiding
Adviesgesprek
Om je aan te melden voor de opleiding moet je je curriculum vitae (cv) opsturen. Daarna ontvang je een uitnodiging om je cv toe te lichten tijdens een adviesgesprek. In dit gesprek wordt beoordeeld of je geschikt bent voor deze opleiding.
Kijk ook eens bij: