Master Tandheelkunde - Kosten | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Master Tandheelkunde

De masteropleiding Tandheelkunde is je opstap naar een baan als tandarts. Tijdens deze driejarige master ga je dieper in op alle aspecten van de tandheelkunde. De nadruk ligt op het aanleren van de juiste vaardigheden en technieken. Natuurlijk ga je hiervoor ook de praktijk in!

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Kosten 2019/2020
Instellingscollegegeld
Levenlanglerenkrediet

Kosten 2019/2020

Als je deze masteropleiding in voltijd gaat doen, betaal je aan collegegeld per jaar € 2.083,- (wettelijk collegegeldtarief).

De kosten van je studie bestaan naast het collegegeld ook uit andere studiekosten (voor bijvoorbeeld excursies, boeken en ander onderwijsmateriaal).

Het collegegeld voor deeltijdopleidingen kunnen hogescholen en universiteiten zelf vaststellen. Informeer voor de precieze bedragen bij de onderwijsinstelling.

Vergoeding voltijd
Als je gaat studeren aan een universiteit krijg je vier jaar studiefinanciering. Daarna kun je nog drie jaar lenen bij DUO. Voor langere studies (zoals Geneeskunde of Godgeleerdheid) kun je meer dan vier jaar studiefinanciering krijgen. Volg je na je WO-bachelor bijvoorbeeld nog een tweejarige masteropleiding, dan krijg je een jaar extra studiefinanciering.

Lees meer over studiefinanciering. Kijk ook op de site van DUO: www.duo.nl.

 

Instellingscollegegeld

Als je al een masterdiploma hebt behaald, dan betaal je voor je tweede masteropleiding het instellingscollegegeld. Er zijn uitzonderingen op deze regel voor sommige zorg- of onderwijsopleidingen, informeer hiervoor bij de onderwijsinstelling.


Als je al een bachelordiploma in de zorg of in het onderwijs hebt behaald, dan betaal je voor je tweede bacheloropleiding het instellingscollegegeld. Was je eerste studie echter uit een ander domein, dan betaal je geen extra collegegeld, maar het wettelijk collegegeld. Informeer hiervoor bij de onderwijsinstelling.

Levenlanglerenkrediet

Wist jij dat iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld kan lenen bij de overheid om studiekosten te betalen? Deze studiefinanciering heet Levenlanglerenkrediet. Het geldt ook voor mensen die een deeltijdopleiding volgen of een tweede bachelor- of masteropleiding willen doen na hun bachelor en geen recht meer hebben op reguliere studiefinanciering.

Ook als je een voltijd BOL-opleiding gaat volgen aan het MBO is het mogelijk om hier gebruik van te maken. Lees de verdere voorwaarden op de website van DUO!  

Specificaties:

NIVEAU

Universiteit Master

OPLEIDINGSVORM

Voltijd

VOOROPLEIDING

Tandheelkunde

INSCHRIJFDATUM

1 juni 2023 (verschilt per opleidingsinstituut)

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25