Master Zorgmanagement - Over de opleiding | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Master Zorgmanagement

Artsen en verpleegkundigen houden een ziekenhuis draaiende zul je denken. Maar achter de schermen zitten de mensen op leidinggevende posities, de zorgmanagers. Tijdens de masteropleiding Zorgmanagement krijg je inzicht in de bedrijfskundige processen in een zorginstelling en hoe je deze kunt optimaliseren. Zo kun je zorgen voor de efficiëntste en meest klantgerichte zorg.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Over de opleiding
Inhoud opleiding
Duur en leerwijze
Toelatingseisen

Over de opleiding

Artsen en verpleegkundigen houden een ziekenhuis draaiende zul je denken. Maar achter de schermen zitten de mensen op leidinggevende posities, de zorgmanagers. Tijdens de masteropleiding Zorgmanagement krijg je inzicht in de bedrijfskundige processen in een zorginstelling en hoe je deze kunt optimaliseren. Zo kun je zorgen voor de efficiëntste en meest klantgerichte zorg.

Inhoud opleiding

Wat leer je?

Tijdens deze opleiding verdiep je je in het bedrijfskundige management in de gezondheidszorg. Je leert bijvoorbeeld hoe je zorginstellingen het beste kunt laten functioneren en zo patiënten hoogwaardige zorg kunt bieden.

Je gaat aan de slag met vakken als:

  •  Beheer- en personeelsmanagement
  •  Humanresourcesmanagement
  • Strategie en Innovatie
  • Zorgmarketing
  • Ondernemen in de zorg

Je ontwikkelt kennis en vaardigheden in leidinggeven, teambuilding en onderhandelen. Ook krijg je inzicht in het oplossen van complexe zorgvraagstukken. Je werkt veel met cases, om zo meteen de theorie te toetsen aan de praktijk. Je leert bijvoorbeeld personele problemen in een zorginstelling op te lossen.

 

Praktijk
Heb je nog geen werkervaring in de gezondheidszorg dan kun je als aanvulling op je studie ook het duale traject volgen. Deze periode duurt zes maanden, waarin je werkt en leert tegelijkertijd. 

Duur en leerwijze

De universitaire masteropleiding Zorgmanagement is er in een voltijd en een deeltijd variant. De voltijd variant is Engelstalig en heet Health Care Management. Bij de deeltijd variant is de voertaal Nederlands. De voltijdopleiding duurt één jaar, de deeltijdopleiding twee jaar.

Toelatingseisen

Diploma’s

Met een bachelordiploma van één de volgende opleidingen kun je direct aan deze master beginnen:

- Gezondheidswetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam
- Beleid & Management Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam
- Beleid en beheer van de gezondheidszorg aan de Universiteit van Maastricht

Om toegelaten te worden tot de master Zorgmanagement moet je zowel voor Engels als voor wiskunde een 6 op VWO-niveau hebben.

Vakkenpakket
HBO-/WO-afgestudeerden en bachelors van andere, niet-verwante studies kunnen instromen via het eenjarige pre-masterprogramma Gezondheidswetenschappen.

Voor aanvang van de pre-master Gezondheidswetenschappen moet je een 6 hebben voor wiskunde op VWO-niveau. Voor aanvang van de master moet je voldoen aan de Engels eis. 

Specificaties:

NIVEAU

Universiteit master

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

VOOROPLEIDING

Gezondheidswetenschappen

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25