Obstetrieverpleegkundige - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Obstetrieverpleegkundige

De opleiding Obstetrieverpleegkundige leidt je op om zorg te verlenen aan zwangere, bevallende en bevallen vrouwen met een instabiele gezondheidstoestand.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Met deze opleiding kun je aan de slag als:

 

 

Als je obstetrieverpleegkundige wordt, houd je je vooral bezig met zwangerschappen of bevallingen die niet helemaal vlekkeloos verlopen. Ook speel je een belangrijke rol in de zwangerschapsperiode. Als kraamverpleegkundige ben je er tijdens en vlak na de bevalling, zowel voor de moeder als voor het kind.

 

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Vervolgopleidingen

Na deze specialistische vervolgopleiding zijn er geen specifieke vervolgopleidingsmogelijkheden. Wel kun je een andere vervolgopleiding in de verpleegkunde volgen of bijvoorbeeld doorstromen naar Verloskunde.

 

Er zijn ook diverse trainingen en na- en bijscholingscursussen die je als verpleegkundige altijd kunt gaan volgen. Denk daarbij aan een training persoonlijke effectiviteit, trainingen op het gebied van management en leiding geven, workshops voor loopbaanmanagement of een cursus voor het verplegen van kinderen met een neurologische aandoening.

Specificaties:

NIVEAU

Post Mbo

, Post Hbo

, Na verpleegkunde

OPLEIDINGSVORM

Werkend leren

VOOROPLEIDING

Verpleegkunde HBO

MBO Verpleegkundige

INSCHRIJFDATUM

15 januari 2023 (verschilt per opleidingsinstituut)

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25