Operatieassistent - Kosten | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Operatieassistent

De pittige HBO-opleiding Operatieassistent biedt jou de mogelijkheid om later aan de slag te gaan in de operatieve zorg. Je leert te werken met patiënten en medische techniek om zo op de juiste manier de chirurg tijdens operaties te assisteren.  

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Kosten
Levenlanglerenkrediet

Kosten

De kosten van de opleiding worden betaald door het ziekenhuis, waar je werkt als leerling operatieassistent. Na je beroepsvoorbereidende periode ontvang je een salaris. De meeste ziekenhuizen geven tijdens de beroepsvoorbereidende periode bovendien een zakgeldvergoeding. Kijk hiervoor bij 'salaris' bij het beroep operatieassistent.

Levenlanglerenkrediet

Wist jij dat iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld kan lenen bij de overheid om studiekosten te betalen? Deze studiefinanciering heet Levenlanglerenkrediet. Het geldt ook voor mensen die een deeltijdopleiding volgen of een tweede bachelor- of masteropleiding willen doen na hun bachelor en geen recht meer hebben op reguliere studiefinanciering.

 

Ook als je een voltijd BOL-opleiding gaat volgen aan het MBO is het mogelijk om hier gebruik van te maken. Lees de verdere voorwaarden op de website van DUO!  

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Voltijd

, Werkend leren

VOOROPLEIDING

Anesthesiemedewerker

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023 (verschilt per opleidingsinstituut)

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25