Optometrie - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Optometrie

De hbo-opleiding Optometrie leert je hoe je een uitgebreid oogonderzoek verricht bij mensen met oogproblemen. Lees hier meer over de opleiding Optometrie!

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Als je je diploma hebt behaald, mag je jezelf Bachelor of Health noemen. Je kunt dan in verschillende instellingen gaan werken. De meeste optometristen gaan aan de slag op de oogheelkundige afdeling van een ziekenhuis of in een optometrische praktijk binnen een optiekbedrijf. Ook kun je gaan werken in een laserkliniek of in de slechtziendenzorg.
 

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.

 

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Vervolgopleidingen

Als je de hbo-opleiding hebt afgerond, ben je in het bezit van de titel bachelor. Daarmee kun je doorstromen naar een masteropleiding aan een hogeschool of universiteit.

 

Je kunt ook doorstromen naar een universitaire opleiding of naar de partneropleiding Orthoptie.
 

Wil je liever lesgeven na je studie? Dan kun je bijvoorbeeld de docentenopleiding Hoger Gezondheidszorgonderwijs (HGZO) volgen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.
 

Je kunt natuurlijk ook cursussen volgen die aansluiten op je vakgebied of die je meer leren op het gebied van coördinatie en management.

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Voltijd

INSCHRIJFDATUM

15 januari 2023

Laatst bijgewerkt:

2024 M07 2