Pedagogisch Educatief Medewerker - Over de opleiding | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Pedagogisch Educatief Medewerker

Tijdens de opleiding Pedagogisch Educatief Medewerker (Associate degree) leer je alles over educatieve begeleiding, opvoeiding en ontwikkeling van jonge kinderen.

Delen
jgz
Choose
Your
Future
Inhoud opleiding
Toelatingseisen
Vervolgopleidingen
Wat word je

Inhoud opleiding

Tijdens de Associate degree Pedagogisch Educatief Medewerker leer je alles over educatieve begeleiding van jonge kinderen. Tijdens deze 2-jarige studie ga jij je richten op hun algemene ontwikkeling, hun taalontwikkeling en op de betrokkenheid van de ouders bij hun jonge kinderen. Deze studie is perfect voor jou wanneer je bezig wilt zijn met kinderen, opvoeding en ontwikkeling.


Je leert hoe je op een opvoedkundige en onderwijzende manier jonge kinderen van 0 tot 4 jaar kunt begeleiden. Je verdiept je in de pedagogische methodieken om de (taal)ontwikkeling van kinderen en hun interactie te stimuleren.
In het praktijkgedeelte van de opleiding observeer je de ontwikkeling van de kinderen en de betrokkenheid van hun ouders. Je leert hoe je met de ouders van de kinderen, je collega’s en leidinggevenden in gesprek moet gaan over de ontwikkeling van de kinderen.


Je past de geleerde theorie gelijk toe in de praktijk. Zo ga je naast je studie minimaal 16 uur werken bij een peuterspeelzaal, in de kinderopvang of in een kleuterklas.

Toelatingseisen

Om tot de opleiding Pedagogisch Educatief Medewerker te worden toegelaten, moet je in het bezit zijn van één van de volgende diploma’s:


-    HAVO
-    VWO
-    MBO niveau 4

 

Bij de start van je studie is voorkennis van en ervaring met kleine kinderen in het werkveld noodzakelijk. Wanneer je geen verwante opleiding hebt gevolgd en/of ervaring hebt opgedaan, kun je eventueel de gerelateerde bacheloropleiding Social Work volgen.

 

Als je 21 jaar of ouder bent en niet beschikt over één van de hierboven genoemde diploma’s, kom je in aanmerking voor een toelatingsexamen. Informeer hiernaar bij de hogeschool. Kijk onderaan de pagina voor de onderwijsinstellingen.

Vervolgopleidingen

Wil je na het afronden van de Associate degree Pedagogisch Educatief Medewerker verder studeren? Geen probleem, je kunt doorstuderen voor je bachelor.


Je kunt kiezen voor de aansluitende bacheloropleiding Social Work.

 

Wanneer je kiest voor deze bacheloropleiding, kun je deze in 2 jaar afronden. Informeer hiernaar bij de onderwijsinstelling waar je de bachelor wilt gaan volgen.

Wat word je

Wanneer je het diploma Associate degree Pedagogisch Educatief Medewerker gehaald hebt, kun je gaan werken in de kinderopvang, peuterspeelzalen en nulgroepen. Jij bent  ,als pedagogisch educatief medewerker, op de plek waar opvoeding en de ontwikkeling van kinderen centraal staat.

Specificaties:

NIVEAU

Associate Degree

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

, Voltijd

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023 (verschilt per opleidingsinstituut)

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25