Podotherapie - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Podotherapie

Tijdens de HBO-opleiding Podotherapie leer je alles over de advisering bij en de behandeling van voetklachten. Leren in de praktijk speelt een belangrijke rol. Daarom kom je als student in de polikliniek van de opleiding al gauw met patiënten in aanraking.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Als je deze opleiding hebt afgerond, ben je:

 

 

Je behandelt patiënten die klachten hebben aan de voeten, of die klachten hebben als gevolg van voetproblemen. Je onderzoekt de patiënt en stelt daarna een behandelplan op, dat je zelfstandig uitvoert. Daarnaast geef je voorlichting over voethygiëne en passend schoeisel.
 

Je kunt gaan werken in een gezondheidscentrum, revalidatiecentrum, orthopedische en reumatologische kliniek, verpleeghuis of een eigen praktijk.

 

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Vervolgopleidingen

Als je de HBO-opleiding hebt afgerond, ben je in het bezit van de titel bachelor. Daarmee kun je doorstromen naar een masteropleiding aan een hogeschool of universiteit.

 

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een tweejarige post HBO-opleiding om je verder te specialiseren. Bijvoorbeeld in de richting van sportpodotherapie of diabetespodotherapie.

 

Nadat je minimaal twee jaar werkervaring hebt opgedaan, kun je ook kiezen voor de masteropleiding:

 

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Voltijd

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25