Psychologie - Kosten | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Psychologie

Tijdens de universitaire opleiding Psychologie bestudeer je het menselijk gedrag, de hersenen en de factoren die daarop van invloed zijn. Deze opleiding zorgt voor een stevige wetenschappelijke fundering om een breed scala aan vraagstukken te kunnen beantwoorden over bijvoorbeeld het gedrag van mensen, omgevingsfactoren, psychische problemen en stress.

Delen
Psychologie
Choose
Your
Future
Kosten
Levenlanglerenkrediet

Kosten

Als je deze opleiding in voltijd gaat doen, betaal je aan collegegeld per jaar € 2.083,- (wettelijk collegegeldtarief).

 

Kosten 2020/2021
Als je deze opleiding in 2020/2021 voltijd gaat doen, betaal je aan collegegeld per jaar € 2.143,- (wettelijk collegegeldtarief).

 

Start je in of na 2019 met je eerste Ad- of bacheloropleiding aan een hogeschool of universiteit, bekostigd door de overheid? En ga je het wettelijk collegegeld betalen? Dan heb je recht op halvering van het collegegeld. Je betaalt dan slechts de helft van bovenstaand bedrag!
 

Het collegegeld voor hun deeltijdopleidingen kunnen hogescholen en universiteiten zelf vaststellen (dat kan ook het wettelijk collegegeldtarief zijn). Voor de precieze bedragen informeer je bij de onderwijsinstelling.


De kosten van je studie bestaan naast het collegegeld ook uit andere studiekosten (voor bijvoorbeeld excursies, boeken en ander onderwijsmateriaal).Vergoeding
Als je deze voltijdopleiding gaat volgen, kun je in aanmerking komen voor studievoorschot.
 

Voel je wat voor de deeltijdvariant? In dat geval werk je waarschijnlijk gewoon naast je studie en ontvang je vaak daarvan een geldbedrag.
 

Lees meer over studiefinanciering en Tegemoetkoming in de Schoolkosten. Of kijk op de site van DUO: www.duo.nl.

 

Een andere opleiding?
Je kunt deze opleiding ook volgen via een particulier opleidingsinstituut.
 

De kosten van deze opleidingen lopen uiteen: voor meer informatie kun je daarom het beste contact opnemen met het opleidingsinstituut (zie Waar).

Levenlanglerenkrediet

Wist jij dat iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld kan lenen bij de overheid om studiekosten te betalen? Deze studiefinanciering heet Levenlanglerenkrediet. Het geldt ook voor mensen die een deeltijdopleiding volgen of een tweede bachelor- of masteropleiding willen doen na hun bachelor en geen recht meer hebben op reguliere studiefinanciering.

 

Ook als je een voltijd BOL-opleiding gaat volgen aan het MBO is het mogelijk om hier gebruik van te maken. Lees de verdere voorwaarden op de website van DUO!  

Specificaties:

NIVEAU

Universiteit Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Digitaal (Afstand/Schriftelijk)

, Deeltijd

, Voltijd

INSCHRIJFDATUM

15 januari 2023

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25