Radiodiagnostisch Laborant - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Radiodiagnostisch Laborant

Het maken van röntgenfoto’s of het inzetten van andere technieken om de inwendige mens te bekijken: dat leer je tijdens de HBO-opleiding Radiodiagnostische Laborant. Maar je leert meer dan dat. Je leert ook met patiënten en collega’s om te gaan, je leert over stralingshygiëne en uiteraard over anatomie.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Met deze opleiding word je:

 

Meer onderwijsinstellingen

Zoek en vind adressen via onderwijsinstellingen vinden.

 

 

Je maakt onder andere röntgenfoto’s van het menselijk skelet en van organen om te onderzoeken of deze in orde zijn. Je verzorgt ook de daarbij behorende administratie en hebt nog veel meer taken op het gebied van onderzoek en begeleiding van patiënten. Na afronding van je opleiding kun je gaan werken in een algemeen of academisch ziekenhuis, een kinderziekenhuis, orthopedische kliniek of een revalidatiecentrum.

 

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Vervolgopleidingen

Specialiseren
Na je opleiding is het mogelijk om je in een bepaalde richting, bijvoorbeeld MRI, CT, Mammografie, Echo of Angiografie verder te specialiseren.

 

Radiotherapeutisch laborant
Ben je in dienst van een instelling met een afdeling Radiotherapie en beschik je over het 'Getuigschrift of Bevoegdheid tot Radiodiagnostisch Laborant'? Dan kun je de inservice opleiding tot Radiotherapeutisch Laborant gaan volgen. Deze paramedische beroepsopleiding op HBO-niveau van drie jaar kun je dan in twee jaar afronden.

 

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Werkend leren

INSCHRIJFDATUM

15 januari 2023

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25