Schrijftolk - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Schrijftolk (AD)

Vind jij taal fascinerend en wil jij de Nederlandse taal herontdekken? Dan is de Associate degree Schrijftolk jouw studie! Tijdens deze 2-jarige opleiding word jij opgeleid tot communicatieschakel tussen dove, plotsdove (op latere leeftijd doof geworden) of slechthorende mensen en hun omgeving. Je leert namelijk om op spreeksnelheid de gesproken tekst te typen, zodat de mensen begrijpen wat er gezegd is. Daarnaast leer je een geheel nieuwe taal: de Nederlandse gebarentaal.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Wanneer je het diploma voor Schrijftolk hebt behaald, kun je aan de slag op diverse werkplekken. Zo kun je bijvoorbeeld werken als schrijftolk tijdens kerkdiensten, trouwerijen, een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis.


Ook kun je jouw kennis en kunde verdiepen en verbreden. Bijvoorbeeld om het gesproken woord in tekst aan te bieden aan bijzondere groepen als allochtone doven. Of om als schrijftolk te werken in een bijzondere setting zoals een congres.

Vervolgopleidingen

Wil je na het afronden van de Associate degree Schrijftolk in de studiebanken blijven? Dan kun je doorstuderen voor je HBO-bachelorgraad.


Lees meer over de aansluitende bacheloropleidingen: Leraar/Tolk Nederlandse Gebarentaal.


Wanneer je kiest voor deze aansluitende bacheloropleiding, kun je in 2 jaar je bachelordiploma Leraar/Tolk Nederlandse Gebarentaal halen.

Specificaties:

NIVEAU

Associate Degree

OPLEIDINGSVORM

Voltijd

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25