Triagist - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Triagist

Tijdens de post MBO-opleiding Triagist leer je alles over de werkzaamheden van een triagist. De triagist is de eerste die de patiënt aan de lijn krijgt als hij belt naar een huisartsenpost. De triagist bepaalt dan met hoeveel spoed de dokter de patiënt moet onderzoeken en hóe dat moet gebeuren, bijvoorbeeld consult, bezoek van de huisarts of meteen met de ambulance naar het ziekenhuis. Tijdens de opleiding verdiep je je in alle aspecten van triage, wat het beoordelen van de ernst van de klacht betekent.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Als je deze opleiding hebt afgerond ben je:

 

 

Een triagist werkt in een huisartsenpost (HAP). Patiënten komen daar met klachten die niet tot de volgende (werk)dag kunnen wachten. Een huisartsenpost is open buiten de gewone werktijden van een huisarts. Je bent dus ‘s avonds, ‘s nachts en in het weekend werkzaam.


Je bent het eerste aanspreekpunt voor patiënten die naar de huisartsenpost bellen of aan de balie komen. Je bepaalt de ernst van een klacht door het stellen van gerichte vragen. Op basis daarvan regel je het vervolgtraject voor de betreffende patiënt. Dit kan zijn het regelen van een consult, regelen van een ambulance, een bezoek aan de huisarts plannen of zelf advies geven via de telefoon. Het werk vereist veel verantwoordelijkheid.  

 

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Vervolgopleidingen

Het diploma Triagist is vijf jaar geldig. Daarna is het mogelijk om herregistratie (verlenging) aan te vragen. Dit moet je doen voordat je diploma verloopt. Bij het beroep triagist is het belangrijk dat de triagegesprekken kwalitatief goed blijven. Daarom wordt er om de vijf jaar gekeken of je kennis en vaardigheden nog op peil zijn. Zodra je herregistratie aanvraagt, ga je deelnemen aan een beoordelingsronde georganiseerd door Calibris Advies. Je wordt dan onder andere getoetst aan de hand van het ABCDE-methodiek en NHG-Triagewijzer.

 

Wil jij zelf gesprekken beoordelen en toetsen of anderen voldoen aan de eisen? Laat je dan scholen voor auditor.

Specificaties:

NIVEAU

Post Mbo

OPLEIDINGSVORM

Werkend leren

VOOROPLEIDING

Doktersassistent

MBO Verpleegkundige

INSCHRIJFDATUM

2020 M09 7

OPLEIDINGSINSTITUUT

Bloom Communicatie

Latona Trainingen

Stichting Koel

Van Campen Consulting

Laatst bijgewerkt:

2021 M08 23