Vaktherapie - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Vaktherapie

Hoe creatief ben jij? De hbo-opleiding Vaktherapie (voorheen Creatieve Therapie) leert je mensen te helpen met het oplossen van problemen door middel van een kunstzinnig medium. Er zijn verschillende richtingen die je kunt volgen, bijvoorbeeld drama, muziek of beeldend.

Delen
Vaktherapie
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

... je opgeleid wordt tot vaktherapeut? Dit kan zijn: beeldend therapeut, danstherapeut, dramatherapeut, muziektherapeut, speltherapeut of pychomotorisch (kinder)therapeut.

 

... je je goed moet informeren of je de vakken van jouw keuze wel kunt volgen aan de hogeschool waar je naartoe gaat? Voor het vak dans kun je bijvoorbeeld niet aan alle hogescholen terecht.

 

... je ook in het buitenland stage kunt lopen?... er ook een opleiding Kunstzinnige Therapie bestaat? De opleiding is vergelijkbaar met Vaktherapie. Het grote verschil is dat Kunstzinnige Therapie werkt vanuit een antroposofische benadering. Zie: www.hsleiden.nl.

 

... je na het behalen van je diploma Vaktherapie en het opdoen van de nodige praktijkervaring kunt starten met de vervolgopleiding Master of Arts Therapies? Tijdens deze HBO-master doe je onderzoek naar het effect van vaktherapie en verdiep je je in jouw vakgebied.

 

... de opleiding voor het schooljaar 2018-2019 Creatieve Therapie heette?
 

... er ook een bachelor- en een masteropleiding Muziektherapie bestaan? Beide opleidingen zijn vergelijkbaar met Vaktherapie. Je leert meer over de muzikale, methodische vorm van hulpverlening.

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

, Voltijd

INSCHRIJFDATUM

30 mei 2023 (verschilt per opleidingsinstituut)

Laatst bijgewerkt:

2024 M07 2