Verloskunde - Kosten | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Verloskunde

De hbo-opleiding Verloskunde (of: Verloskundige) is een 4-jarige opleiding op hbo-niveau. Je leert hoe je zwangere vrouwen en hun partners begeleidt tijdens een ongecompliceerde of gecompliceerde zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Met het diploma Verloskunde ben je een medisch professional die zelfstandig een zwangerschap en bevalling mag begeleiden. De opleiding Verloskunde is pittig en er geldt een selectieprocedure. Daar staat tegenover dat de werkgelegenheid goed is!

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Kosten
Instellingscollegegeld
Levenlanglerenkrediet

Kosten

Kosten 2019/2020
Het collegegeld voor deze voltijdopleiding is tussen de € 1.240 en € 2.083 per jaar (wettelijk collegegeldtarief).

 

Start je in of na 2019 met je eerste Ad- of bacheloropleiding aan een hogeschool of universiteit, bekostigd door de overheid? En ga je het wettelijk collegegeld betalen? Dan heb je recht op halvering van het collegegeld. Je betaalt dan slechts de helft van bovenstaand bedrag!


De kosten van je studie bestaan naast het collegegeld ook uit andere studiekosten (voor bijvoorbeeld excursies, boeken en ander onderwijsmateriaal).

 

Vergoeding
Als je deze voltijdopleiding gaat volgen, kun je in aanmerking komen voor studiefinanciering.


Lees meer over studiefinanciering en Tegemoetkoming in de Schoolkosten. Of kijk op de site van DUO: www.duo.nl.

 

 

Instellingscollegegeld

Als je al een bachelordiploma in de zorg of in het onderwijs hebt behaald, dan betaal je voor je tweede bacheloropleiding het instellingscollegegeld. Was je eerste studie echter uit een ander domein, dan betaal je geen extra collegegeld, maar het wettelijk collegegeld. Informeer hiervoor bij de onderwijsinstelling

Levenlanglerenkrediet

Wist jij dat iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld kan lenen bij de overheid om studiekosten te betalen? Deze studiefinanciering heet Levenlanglerenkrediet. Het geldt ook voor mensen die een deeltijdopleiding volgen of een tweede bachelor- of masteropleiding willen doen na hun bachelor en geen recht meer hebben op reguliere studiefinanciering.

 

Ook als je een voltijd BOL-opleiding gaat volgen aan het mbo is het mogelijk om hier gebruik van te maken. Lees de verdere voorwaarden op de website van DUO!  

 

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Voltijd

INSCHRIJFDATUM

15 januari 2023

Laatst bijgewerkt:

2024 M07 3