Verpleegkundig Centralist - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Verpleegkundig Centralist

Wil jij dag en nacht klaar staan om zorg te verlenen? Dan is de opleiding Verpleegkundige Centralist geschikt voor jou. Deze studie leert je heel veel: zo doe je meer medische kennis op en verdiep jij je in communicatieve vaardigheden, geneeskundige hulp en ICT. Om de verpleegkundige vervolgopleiding Verpleegkundige Centralist te kunnen volgen, moet je beschikken over een verpleegkundig diploma en in dienst zijn van een Regionale Ambulance Voorziening.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Na het behalen van je diploma kun je aan de slag als verpleegkundig centralist. Als verpleegkundig centralist werk je op de MKA (Meldkamer Ambulancezorg). Hier ben je het aanspreekpunt voor bellers die een medisch noodgeval melden. Centralisten zijn gespecialiseerde verpleegkundigen die bepalen hoe snel en welke hulp een patiënt nodig heeft.


Lees meer over het vak:

 

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.
 

 

Vervolgopleidingen

Na deze specialistische vervolgopleiding zijn er geen specifieke vervolgopleidingsmogelijkheden, maar als verpleegkundig centralist ben je nooit uitgeleerd. Tijdens de verplichte nascholingen leer je meer over de ontwikkelingen in je vakgebied. Daarnaast zijn er nog andere, niet-verplichte, cursussen die je als verpleegkundige kunt gaan volgen. Bijvoorbeeld cursussen die betrekking hebben op werkbegeleiding of leidinggeven. Je kunt er ook voor kiezen om een andere verpleegkundige vervolgopleiding te gaan volgen.

 

Specificaties:

NIVEAU

Post Mbo

, Post Hbo

, Na verpleegkunde

OPLEIDINGSVORM

Werkend leren

VOOROPLEIDING

Verpleegkunde HBO

MBO Verpleegkundige

INSCHRIJFDATUM

2020 M09 7

Laatst bijgewerkt:

2024 M07 2