Bewegingswetenschapper - Carrière | YouChooz
Alle beroepen

Beroep

Bewegingswetenschapper

De wetenschap is in beweging en jij innoveert graag mee. Als bewegingswetenschapper heb je veel kennis over het menselijk lichaam en ontwikkel je technieken om het bewegen bij mensen gemakkelijker te maken. Ga bijvoorbeeld aan de slag in de topsport of revalidatiezorg, of onderzoek de mogelijkheden om ouderen gemakkelijker te laten bewegen. Zet nu je eerste stappen in de wereld van het onderzoek en kijk of je enthousiast wordt van het beroep bewegingswetenschapper!

Delen
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris

Welke opleiding?

Om bewegingswetenschapper te worden, volg je de universitaire bacheloropleiding Bewegingswetenschappen en daarna de master Bewegingswetenschappen:

 

Je loopbaan

Het beroep bewegingswetenschapper is erg breed en gevarieerd. Je kunt zelf bepalen wat je leuk vindt en in welke functie je in de toekomst het liefst werkzaam wilt zijn. Je kunt je beroep dus altijd op een andere manier invullen!


Is er werk?
Omdat je als bewegingswetenschapper aan de slag kunt gaan in verschillende functies heb je een goede kans op een baan.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Het is een veelzijdig beroep. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als onderzoeker in een ziekenhuis of als bewegingsdeskundige in een revalidatiecentrum. Maar dat is niet het enige wat je kunt doen. Bij grote sportorganisaties, verzekeringsmaatschappijen universiteiten en bij de arbodienst is er ook altijd vraag naar bewegingswetenschappers.

 

Mogelijke instellingen

  • Gehandicaptenzorg
  • Overheid/ bedrijven/ onderwijs
  • Sociaal werk
  • Sport
  • Ziekenhuizen

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris

Als beginnend bewegingswetenschapper ontvang je een bruto maandsalaris van ongeveer € 2.400,- exclusief 8 procent vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering. Dit kan oplopen tot zo'n € 4.300,-. Het brutosalaris dat je ontvangt, hangt af van de functie die je vervult en van de cao die van toepassing is.

 

Dit zijn salarisindicaties voor 2020.

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

2400 - €4300 per maand