Master Bewegingswetenschappen - Over de opleiding | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Master Bewegingswetenschappen

Wil je wetenschappelijk onderzoeken hoe je beweging kunt stimuleren? Volg dan de 2-jarige universitaire master Bewegingswetenschappen. Tijdens deze studie leer je alles over menselijke motoriek, bewegingsstoornissen en hoe je mensen kunt stimuleren in het bewegen. Wat zijn jouw beweegredenen?

Delen
Welzijn
Choose
Your
Future
Over de opleiding
Inhoud opleiding
Duur en Leerwijze
Toelatingseisen

Over de opleiding

Wil je wetenschappelijk onderzoeken hoe je beweging kunt stimuleren? Volg dan de 2-jarige universitaire master Bewegingswetenschappen. Tijdens deze studie leer je alles over menselijke motoriek, bewegingsstoornissen en hoe je mensen kunt stimuleren in het bewegen.

 

Wat zijn jouw beweegredenen?

Inhoud opleiding

Beweging en bewegingsstoornissen kom je in het dagelijks leven vaak tegen. Tijdens je opleiding leer je hoe je mensen kunt stimuleren in het bewegen. Deze wetenschappelijke studie geeft je daarbij een gevarieerde kijk op de menselijke motoriek.

Je leert theorieën uit verschillende medisch-biologische en gedragswetenschappelijke kennisgebieden te combineren en toe te passen in wetenschappelijk onderzoek. Hiermee verdiep je je in alle aspecten van het menselijk bewegen en zijn stoornissen. Denk bijvoorbeeld aan ziektes als Parkinson of aan artrose.

Je kunt je ook verdiepen in de beweging die mensen in staat stelt (top)sportprestaties te leveren. Je leert begrijpen hoe het sturen van de beweging en het aanpassingsvermogen van het lichaam werkt. Zo kun je jouw wetenschappelijke onderzoek inzetten voor bijvoorbeeld het ontwikkelen van betere trainingsmethoden.

 

Specialisaties

Je kunt je tijdens deze master richten op verschillende aspecten van bewegingswetenschappen. Denk daarbij aan sport, revalidatie en veroudering. Deze master wordt gegeven aan verschillende universiteiten met eigen specialisaties. Zie voor alle universiteiten: Waar aanmelden
 

 

Afstuderen

Om je master af te sluiten, verricht je zelfstandig onderzoek dat gericht is op beweging. Het onderzoek kan plaatsvinden aan de universiteit maar bijvoorbeeld ook bij woonzorgcentra, revalidatiecentra of sportorganisaties.

 

Na afronding van deze master ben je een wetenschappelijk denkend academicus met goede kennis van het menselijk bewegingsapparaat.

Duur en Leerwijze

De universitaire masteropleiding Bewegingswetenschappen duurt een of twee jaar, afhankelijk van de universiteit waar je de master gaat volgen. Heb je een HBO-opleiding afgerond, dan moet je eerst een pre-masterprogramma volgen. Lees meer bij Toelatingseisen.

Je volgt de opleiding in voltijd.

Toelatingseisen

Het volgende bachelordiploma geeft zonder meer toegang tot de master:

 

Vakkenpakket

Heb je een ander universitair bachelordiploma of een bachelordiploma op HBO-niveau, dan is een eindexamen met Engels, wiskunde, natuurkunde, biologie of scheikunde verplicht. Je moet daarbij een pre-masterprogramma volgen voordat je aan deze master kunt beginnen.

Mocht je een profiel hebben gevolgd zonder Engels, wiskunde, natuurkunde, biologie of scheikunde, dan moet je eerst een VWO-deelcertificaat halen of slagen voor een voortentamen. Deze voortentamens vragen minimaal een aantal maanden voorbereiding. 

Voor deze studie is ook basiskennis van fysiologie en psychologie gewenst.

Specificaties:

NIVEAU

Universiteit master

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

, Voltijd

INSCHRIJFDATUM

15 augustus 2023 (verschilt per opleidingsinstituut)

Laatst bijgewerkt:

2024 M02 16