Biomedisch wetenschapper - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Biomedisch wetenschapper

Als biomedisch wetenschapper kun je in een laboratorium of onderzoeksinstituut werken. Je gebruikt jouw kennis over bacteriën, virussen, lichaamsvreemde stoffen en erfelijke eigenschappen om mee te bouwen aan de gezondheidszorg van de toekomst! Zo onderzoek je bijvoorbeeld hoe je een erfelijke ziekte kunt behandelen of hoe kanker ontstaat. 

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris biomedisch wetenschapper

Welke opleiding?

Om biomedisch wetenschapper te worden, volg je de volgende universitaire opleiding:

 

Je loopbaan

In het begin van je carrière zal je een assisterende onderzoeksfunctie hebben. Als je meer ervaring op hebt gedaan, kun je doorgroeien naar een functie die zich meer richt op beleid, advies of management. Genoeg doorstroommogelijkheden dus!


Je kunt bij- en nascholingscursussen volgen. Je leert dan bijvoorbeeld meer over een andere functie en je kunt daarin terechtkomen. Als biomedisch wetenschapper kun je je namelijk ontwikkelen tot klinisch chemicus.

 

Beroepen voor later

 

Is er werk?
De kans op een baan als biomedisch wetenschapper voor afgestudeerden is groot. De 21e eeuw is dé eeuw van de moleculaire biologie. Dat wil zeggen, het bestuderen van cellen op het kleinste niveau. Overal ter wereld worden er nieuwe onderzoeks- en onderwijsprogramma’s gestart. De verwachting is dat de vraag alleen nog maar verder zal toenemen. Het is dus een goed moment om aan het werk te gaan of een opleiding te volgen tot biomedisch wetenschapper!

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als biomedisch wetenschapper ben je in verschillende omgevingen te vinden. Je kunt gaan werken in laboratoria van universiteiten, ziekenhuizen, instituten van de overheid en de farmaceutische of biotechnologische industrie.


Behalve als onderzoeker in laboratoria kun je ook terechtkomen in management-, voorlichtings- en educatieve functies. Een managementfunctie is bijvoorbeeld die van teamleider of salesmanager binnen onderzoek en wetenschap. En bij voorlichtings- en educatieve functies kun je denken aan wetenschapsjournalist voor een vakblad, docent biologie op een middelbare school en voorlichter op een universiteit of bij een stichting.

 

Mogelijke instellingen

  • Overheid/ bedrijven/ onderwijs
  • Ziekenhuizen

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris biomedisch wetenschapper

Als afgestudeerd biomedisch wetenschapper ontvang je een bruto startsalaris van minimaal €3.910,- per maand bij een volledige werkweek. Dit is exclusief 8 procent vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering. Tot hoever dit bedrag in de toekomst oploopt, ligt aan je ervaring.


Als stagiaire krijg je een stagevergoeding van € 311,- bruto per maand bij een fulltime stage.

 

Dit zijn salarisindicaties voor 2020.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2820 minimaal per maand