Eerst verantwoordelijk verzorgende - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Eerst verantwoordelijk verzorgende

Ben jij verzorgende in een verpleeghuis of woonzorgcentrum of verleen je zorg aan huis? Dan kun je doorgroeien naar de functie eerst verantwoordelijk verzorgende. Je coördineert dan de zorg aan een aantal cliënten. Het is een beroep met veel verantwoordelijkheden. Kun jij dat aan?

Delen
eerstelijnszorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris eerst verantwoordelijk verzorgende

Welke opleiding?

Eerst verantwoordelijk verzorgende is een doorgroeimogelijkheid voor verzorgenden. Ben je in het bezit van het MBO-diploma Verzorgende of een vergelijkbaar diploma, dan kun je de post MBO-opleiding Eerst Verantwoordelijk Verzorgende volgen.


Lees meer over de opleiding:

 

Je loopbaan

Het beroep eerst verantwoordelijk verzorgende is een doorgroeifunctie voor verzorgenden in verpleeghuis en woonzorgcentra of verzorgenden die aan huis zorg verlenen. Wanneer je nog verder wilt doorgroeien, kun je denken aan een opleiding tot MBO-verpleegkundige. Je kunt dan aan de slag als:

 

Beroepen voor later

 

Naast je gewone werkzaamheden kun je ook nog andere taken op je nemen. Bijvoorbeeld de teamtaken. Denk hierbij aan het coördineren van teamoverleggen en contact met de opleidingscoördinatoren. Een andere aanvullende taak is bijvoorbeeld die van ergocoach. Dit houdt in dat je extra aandacht besteedt aan de vermindering van lichamelijke belasting van zorgmedewerkers. Je wijst bijvoorbeeld collega's op verkeerde tiltechnieken.

 

Is er werk?
Er is de komende jaren voldoende vraag naar verzorgenden en EVV'ers.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als eerst verantwoordelijk verzorgende werk je in de ouderenzorg. Je kunt kiezen tussen verpleeghuizen of woonzorgcentra. Het is ook mogelijk dat je bij een zorgconcern werkt. Dat is een zorginstelling waarin verschillende disciplines worden gecombineerd, bijvoorbeeld een woonzorgcentrum met thuiszorg.

 

Mogelijke instellingen

  • Ouderenzorg (Ouderenzorg)
  • Ouderenzorg

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris eerst verantwoordelijk verzorgende

Wat verdient een eerst verantwoordelijk verzorgende? Als beginnend eerst verantwoordelijk verzorgende kun je rekenen op een bruto startsalaris van €2.393,-. Naarmate je doorgroeit in je functie kan het maximale salaris oplopen tot €3.658,-. 


En, leuk om te weten: als je onregelmatige werktijden hebt, komt er een onregelmatigheidstoeslag bovenop je salaris. De toeslagen voor de uren die als onregelmatig worden beschouwd, liggen op ongeveer 40%. Dat kan dus behoorlijk oplopen!

 

Dit zijn salarisindicaties voor 2024.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

€2393 - 3658 per maand