Medisch hulpverlener cardiodiagnostiek - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Medisch hulpverlener cardiodiagnostiek

Als medisch hulpverlener cardiodiagnostiek ben je verantwoordelijk voor de zorg en begeleiding van patiënten met hartaandoeningen. Dit kunnen mensen zijn met hartritmestoornissen, maar ook patiënten die een hartinfarct hebben gehad. Jij stelt de diagnose, bereidt de behandeling door de cardioloog voor en bewaakt tijdens de behandeling de vitale functies van de patiënt. Het ingrijpen bij levensbedreigende situaties is een onderdeel van je werk. Houd jij het hoofd koel?

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris Medisch hulpverlener cardiodiagnostiek

Welke opleiding?

Om medisch hulpverlener cardiodiagnostiek te worden, volg je de opleiding Medische Hulpverlening. Tijdens de opleiding maak je kennis met de verschillende richtingen waarin je als medisch hulpverlener kunt afstuderen. Cardiodiagnostiek of hartfunctieonderzoek is er daar één van.

 

Je loopbaan

Als medisch hulpverlener cardiodiagnostiek ben je een beginnend beroepsprofessional in de diagnostiek (diagnose stellen) en behandeling van hart- en vaatziekten. In het ziekenhuis doorloop je een traineeship om je werkervaring in de cardiac care/eerste hart hulp/hartcatherisatie te vergroten. Daarbij komen je werkzaamheden en bevoegdheden dicht bij het werk van verpleegkundigen op de hartzorg of hartfunctielaboranten te liggen (afhankelijk van je gekozen richting).

 

Op 1 mei 2017 is er voor bachelor medisch hulpverleners (BMH’ers) een 5-jarig experiment gestart. In deze periode mogen BMH’ers zelfstandig bepaalde medische handelingen uitvoeren. Na deze periode bekijkt de overheid of de BMH’er in het BIG-register wordt opgenomen. Het BIG-register geeft duidelijkheid over wat een zorgverlener kan en mag en toont hiermee zijn deskundigheid aan.

 

Je kunt er ook voor kiezen om na je opleiding Medische Hulpverlening een masteropleiding te doen, zoals de opleiding tot physician assistant. Je wordt opgeleid tot medisch professional die zelfstandig routinematige taken van artsen en medisch specialisten overneemt.

 

Beroepen voor later

 

Is er werk?
Medisch hulpverlener is een relatief jong beroep. Daardoor weten nog niet alle werkgevers hoe ze de BMH’er het beste kunnen inzetten binnen hun organisatie. Toch zijn er voldoende vacatures: hiernaar heeft het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA, 2019) onderzoek gedaan (voldoende baankansen tot 2020).

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als medisch hulpverlener cardiodiagnostiek werk je in een ziekenhuis op de hartfunctieafdeling, hartcatherisatiekamer, Cardiac Care Unit of interventiekamer. Dit kan in een algemeen, academisch of gespecialiseerd (categoraal) ziekenhuis zijn.

 

Mogelijke instellingen

  • Ziekenhuizen

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris Medisch hulpverlener cardiodiagnostiek

Wat verdient een Medisch hulpverlener cardiodiagnostiek? Als beginnend medisch hulpverlener cardiodiagnostiek kun je rekenen op een bruto startsalaris van €3.199,-. Naarmate je doorgroeit in je functie kan het maximale salaris oplopen tot €5.010,-. 


En, leuk om te weten: als je onregelmatige werktijden hebt, komt er een onregelmatigheidstoeslag boven op je salaris. De toeslagen voor de uren die als onregelmatig worden beschouwd, liggen tussen de 22% en 60%, maar soms zelfs op 72%. Dat kan dus behoorlijk oplopen!

 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

€3199 - 5010 per maand