Medisch hulpverlener SEH - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Medisch hulpverlener SEH

Als medisch hulpverlener op de afdeling spoedeisende hulp (SEH) van een ziekenhuis ontvang en begeleid je patiënten in acute situaties. Je analyseert wat er aan de hand is en maakt een snel actieplan. Je biedt eerste hulp en handelt doelgericht. Daarna regel je ook het vervolgtraject voor de patiënt. Het beroep van medisch hulpverlener is relatief nieuw. Na je opleiding BMH (bachelor Medische Hulpverlening) kun je aan de slag als medisch hulpverlener op de SEH. Benieuwd wat je allemaal kunt doen?

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris medisch hulpverlener SEH

Welke opleiding?

Om medisch hulpverlener SEH te worden, volg je de opleiding Medische Hulpverlening. Tijdens de opleiding maak je kennis met de verschillende richtingen waarin je als medisch hulpverlener kunt afstuderen. Spoedeisende hulp (acute zorg) is er daar één van.

 

Je loopbaan

Als medisch hulpverlener SEH ben je een beginnend beroepsprofessional op de spoedeisende hulp. In het ziekenhuis doorloop je een traineeprogramma om je vaardigheden op de spoedeisende hulp uit te breiden en te verbeteren. Daarbij komen je werkzaamheden en bevoegdheden dicht bij het werk van de Spoedeisende hulp verpleegkundige te liggen.

 

Op 1 mei 2017 is er voor bachelor medisch hulpverleners (BMH’ers) een 5-jarig experiment gestart. In deze periode mogen BMH’ers zelfstandig bepaalde medische handelingen uitvoeren. Na deze periode bekijkt de overheid of de BMH’er in het BIG-register wordt opgenomen. Het BIG-register geeft duidelijkheid over wat een zorgverlener kan en mag en toont hiermee zijn deskundigheid aan.

 

Met je achtergrond als medisch hulpverlener op de SEH kun je je ook laten bijscholen tot medisch hulpverlener in de ambulancezorg. Ook in die functie verleen je acute zorg, maar dan buiten het ziekenhuis.

 

Je kunt er ook voor kiezen om een masteropleiding te gaan doen, zoals de opleiding tot physician assistant. Je wordt opgeleid tot medisch professional die zelfstandig routinematige taken van artsen en medisch specialisten overneemt.

 

Beroepen voor later

 

Is er werk?
Medisch hulpverlener is een relatief jong beroep. Daardoor weten nog niet alle werkgevers hoe ze de BMH’er het beste kunnen inzetten binnen hun organisatie. Toch zijn er voldoende vacatures: hiernaar heeft het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) onderzoek gedaan (voldoende baankansen tot 2020). Met name op de spoedeisende hulp en in de ambulancezorg zijn er vacatures. (UWV, 2019)

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als medisch hulpverlener SEH werk je in een ziekenhuis op de afdeling Spoedeisende Hulp of op andere afdelingen voor het uitvoeren van specifieke medische/verpleegkundige hulp.

 

Mogelijke instellingen

  • Ziekenhuizen

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris medisch hulpverlener SEH

Wat verdient een medisch hulpverlener SEH? Als medisch hulpverlener SEH kun je rekenen op een beginnend bruto startsalaris van ongeveer €3.046,- per maand. Dit kan oplopen tot zo’n €5.477,- per maand. Salarissen verschillen per ziekenhuis omdat de functie-inhoud niet overal gelijk is.

 

En, leuk om te weten: als je onregelmatige werktijden hebt, komt er een onregelmatigheidstoeslag boven op je salaris. De toeslagen voor de uren die als onregelmatig worden beschouwd, liggen tussen de 22% en 60%, maar soms zelfs op 72%. Dat kan dus behoorlijk oplopen!

 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

€3046 - 5477 per maand