Psychodiagnostisch medewerker - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Psychodiagnostisch medewerker

Je werkt graag met mensen én je hebt belangstelling voor psychodiagnostiek. Dan ligt het beroep psychodiagnostisch medewerker helemaal in je straatje! Je voert bijvoorbeeld onderzoek uit bij mensen met problemen. Het onderzoek kan persoonlijkheid, intelligentie, beroepsinteresse of concentratie en geheugen betreffen. Op basis van jouw verslag stelt de psycholoog of orthopedagoog een advies of behandeling vast. Ook signaleer je problemen en geef je voorlichting om deze te voorkomen of hanteerbaar te maken.

Delen
ggz
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris psychodiagnostisch medewerker

Welke opleiding?

Psychodiagnostisch medewerker kun je met worden met de HBO-opleiding Toegepaste Psychologie. Deze opleiding kun je aan diverse hogescholen volgen.


Lees meer over:

 

Je loopbaan

Als psychodiagnostisch medewerker kun je je verder specialiseren binnen je vakgebied. Je kunt je bijvoorbeeld richten op ouderen, jongeren of kinderen. Of op een bepaald soort leer-, ontwikkelings- of gedragsproblemen.


Ook kun je doorgroeien tot psycholoog of orthopedagoog. Je moet daarvoor wel een aanvullende universitaire opleiding volgen. Lees meer over:

 

Beroepen voor later

 

Wanneer je je verder wilt ontwikkelen in de GGZ is de registratie tot erkend cognitief gedragstherapeutisch werker een waardevolle bijdrage aan je professionele bagage. Lees meer over de specialistische opleiding tot cgw’er op de site van de VGCt. Zie hiervoor de pagina Extra info.

 

Is er werk?
Er is enige behoefte aan psychologen/psychodiagnostisch medewerkers op HBO-niveau. Je hebt een redelijke kans om een baan te vinden.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

De meeste psychodiagnostisch medewerkers zijn werkzaam in de gezondheidszorg. Denk hierbij aan een GGZ-instelling, ziekenhuis, revalidatiecentrum of psychiatrische kliniek.


Je kunt ook werken in het onderwijs of het orthopedagogisch werkveld. En ook het bedrijfsleven kan een goede psychodiagnostisch medewerker gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij een adviesbureau of de arbodienst.

 

Mogelijke instellingen

  • Geestelijke gezondheidszorg
  • Overheid/ bedrijven/ onderwijs
  • Ziekenhuizen

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris psychodiagnostisch medewerker

Wat verdient een psychodiagnostisch medewerker? Als beginnend psychodiagnostisch medewerker kun je rekenen op een bruto maandsalaris van €2.090,- en €2.310,-. Naarmate je doorgroeit in je functie kan het maximale salaris liggen tussen de €3.435,- en €3.470,-. Dit is exclusief 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.

 

Dit is een indicatie, want het salaris is afhankelijk van de instelling/het bedrijf waarvoor je werkt en de cao waaronder deze valt.
 

Dit zijn salarisindicaties voor 2020.

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

2381 - €4426,1 per maand