Psychodiagnostisch medewerker - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Psychodiagnostisch medewerker

Je werkt graag met mensen én je hebt belangstelling voor psychodiagnostiek. Dan ligt het beroep psychodiagnostisch medewerker helemaal in je straatje! Je voert bijvoorbeeld onderzoek uit bij mensen met problemen. Het onderzoek kan persoonlijkheid, intelligentie, beroepsinteresse of concentratie en geheugen betreffen. Op basis van jouw verslag stelt de psycholoog of orthopedagoog een advies of behandeling vast. Ook signaleer je problemen en geef je voorlichting om deze te voorkomen of hanteerbaar te maken.

Delen
ggz
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

...je als psychodiagnostisch medewerker samenwerkt met orthopedagogen en psychologen? Je voert onderzoeken uit en op basis van jouw rapportage stellen zij een advies of behandeling voor. Lees meer over de beroepen orthopedagoog en psycholoog.

 

...je ook administratieve handelingen verricht? Zoals het archiveren en beheren van de testresultaten en psychologische dossiers van cliënten?


...je in deze functie werkt met mensen en gevoelige informatie? En dat je dus heel zorgvuldig, integer, geduldig en sociaal ingesteld moet zijn?
 

...er een groeiende behoefte is aan afgestudeerden van de HBO-opleiding Toegepaste Psychologie, de opleiding tot psychodiagnostisch medewerker? Starten maar!

 

...er ook veel diagnostiek plaatsvindt rondom het brein, bijvoorbeeld aandacht, concentratie en geheugen?

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

2381 - €4426,1 per maand