Psycholoog - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Psycholoog

In het beroep psycholoog (masterpsycholoog) stel je in overleg met de hoofdbehandelaar diagnoses bij psychologische en emotionele stoornissen. Je adviseert cliënten, geeft begeleiding en therapie. Maar je kunt ook bedrijven adviseren bij arbeidssituaties. Je kunt overal werken waar kennis nodig is over gedrag van mensen.

Delen
ggz
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

...je na je universitaire bachelor- en masteropleiding ook wel masterpsycholoog wordt genoemd?

 

...niet jij als psycholoog de problemen van je cliënt onder woorden brengt, maar dat de cliënt dit zelf moet doen? Daar help jij hem of haar natuurlijk wel bij.

 

...je ook als trainer of adviseur in het bedrijfsleven kunt werken?

 

...je als psycholoog lid kunt worden van het Nederlands Instituut van Psychologen en postmaster-kwalificaties en -registraties kunt behalen?

 

...je de postmasteropleiding tot GZ-psycholoog kunt volgen als je in de gezondheidszorg wilt werken? Hierna krijg je je BIG-registratie. Vervolgens kan je je specialiseren tot klinisch psycholoog, BIG-geregistreerd, of klinisch neuropsycholoog, BIG-geregistreerd.

 

...psychologen niet altijd zelf onderzoek doen, maar ook gebruikmaken van de diensten van een psychodiagnostisch medewerker? Lees meer over het beroep psychodiagnostisch medewerker.

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

€3257 - 7862 per maand