Sociaal consulent gehandicapten - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Sociaal consulent gehandicapten

Ervoor zorgen dat mensen met beperkingen (gehandicapten) en arbeidsongeschikten zich weer zelfstandig kunnen (leren) redden in de maatschappij... Daar draait het om bij het beroep sociaal consulent gehandicapten.

Delen
ggd
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris Sociaal consulent gehandicapten

Welke opleiding?

Voor dit beroep zijn er meerdere opleidingen mogelijk:

 

Je loopbaan

Je hebt veel te maken met mensen die door een handicap geen werk meer hebben, maar toch graag aan de slag willen. Gedurende je loopbaan kun je je specialiseren in het vinden van passend werk. De functie waarnaar je dan doorgroeit heet (re)ïntegratiedeskundige.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Je kunt gaan werken bij een thuiszorgorganisatie, welzijnsinstelling of instelling voor gehandicaptenzorg. Je bezoekt allerlei andere organisaties en komt vaak bij cliënten thuis, en bent dus vaak onderweg.

 

Mogelijke instellingen

  • Gehandicaptenzorg
  • Thuiszorg

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris Sociaal consulent gehandicapten

Wat verdient een sociaal consulent gehandicapten? Als beginnend sociaal consulent gehandicapten kun je rekenen op een bruto salaris van minimaal zo'n € 1.495,- per maand exclusief 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering. Dit kan oplopen tot ongeveer € 2.435,- bruto per maand.

 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

1495 - €2435 per maand