Sport- en bewegingsbegeleider - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Sport- en bewegingsbegeleider

Als sport en bewegingsbegeleider kun je elke dag aan de sport! Zo ben je dagelijks te vinden in bijvoorbeeld de sportschool of in het zwembad. Is dit iets voor jou?

Delen
sport
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris sport- en bewegingsbegeleider

Welke opleiding?

Om sport- en bewegingsbegeleider te worden, volg je de opleiding:

 

Je loopbaan

Ben je sport- en bewegingsbegeleider en vind je het tijd voor een nieuwe uitdaging? Je kunt jezelf omhoog boksen naar sport- en bewegingsleider. Je volgt dan de opleiding Sport- en Bewegingsleider op MBO niveau 3. Verder leren? Je kunt dan ook nog doorstromen naar MBO niveau 4. Doorleren naar een hoger niveau is dus altijd mogelijk!

 

Ben je tevreden met je functie? Doorleren kan ook binnen je huidige beroep. Er zijn namelijk (sport)organisaties waar je intern een opleiding kunt volgen. Op deze manier kun je gemakkelijk extra certificaten en diploma’s behalen waarmee je je kunt specialiseren in je werkveld!

 

Beroepen voor later

 

Is er werk?
Momenteel is de vraag naar sport- en bewegingsbegeleiders (medewerker sport en recreatie) matig. Maar niet getreurd. Het aantal actieve ouderen groeit en ook jongeren, kinderen en mensen met een beperking willen actief blijven. De verwachting is dat de kans op een baan in de loop van de jaren zeker toeneemt.

 

Kans op werk per regio
Benieuwd naar de kans op een baan? Zoek op je MBO-opleiding en ontdek het per regio op kansopwerk.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als sport- en bewegingsbegeleider kun je op diverse plekken aan het werk. Kreeg je vroeger een blij gevoel van het zwembad? Dan is het voor jou misschien een leuk idee om daar te gaan werken. Naast het zwembad kun je met je diploma op veel meer plaatsen aan de slag. Denk bijvoorbeeld aan een sportvereniging, zoals een hockeyclub of voetbalvereniging, of een fitnesscentrum.


Er zijn ook mogelijkheden waar je misschien nog niet eerder aan hebt gedacht. Je kunt bijvoorbeeld ook gaan werken met ouderen/recreanten of mensen met een beperking. Samen met je leidinggevende begeleid je hen tijdens de dag- en verblijfsrecreatie.

 

Mogelijke instellingen

  • Overheid/ bedrijven/ onderwijs
  • Sociaal werk
  • Sport
  • Sport

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris sport- en bewegingsbegeleider

Wat verdient een sport- en bewegingsbegeleider? Als beginnend sport- en bewegingsbegeleider krijg je een startsalaris van ongeveer € 1.815,-, afhankelijk van de instelling waarvoor je werkt (onder welke cao je valt). Als je doorgroeit in je functie, bijvoorbeeld door het opbouwen van ervaring of het volgen van een interne opleiding, kan je salaris zelfs oplopen tot ruim € 2.575,-. Dat is exclusief eindejaarsuitkering en 8 procent vakantiegeld.

 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Laag

SALARIS

2135,43 - €3471,49 per maand