Trainer/begeleider welzijn - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Trainer/begeleider welzijn

Als trainer welzijn werk je met vrijwilligers die door middel van gesprekken hulp verlenen aan mensen met problemen. Van vrijwilligers wordt dus nogal wat verwacht en daar hoort een goede training en begeleiding bij. Je bent verantwoordelijk voor de werving en selectie van vrijwilligers. Het is uiteraard ook van belang om hen te motiveren en stimuleren.

Delen
welzijn
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris trainer welzijn

Welke opleiding?

Trainer Welzijn is een HBO-functie. De volgende opleiding sluit goed aan bij deze functie:

 

 

Je loopbaan

Als trainer welzijnheb je vaak alleen een directeur boven je. Als je directeur wilt worden, heb je een grote dosis ervaring nodig (ook in management) en moet je cursussen of opleidingen op het gebied van management gevolgd hebben.

 

In grotere organisaties kun je doorgroeien naar een functie als manager of beleidsmedewerker.


Verder studeren?
Speelt er een complexe zorgvraag in jouw vakgebied en wil jij bijdragen aan verbetering en innovatie? Volg dan de HBO Master Innovatie in Zorg en Welzijn


Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf


Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als trainer welzijn kun je aan de slag bij één van de vele welzijnsorganisaties of instellingen voor geestelijke gezondheidzorg, waar met vrijwilligers gewerkt wordt.

 

Mogelijke instellingen

  • Geestelijke gezondheidszorg
  • Welzijn en maatschappelijke dienstverlening (Sociaal werk)

 

Bekijk hier alle werkvelden.


Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris trainer welzijn

Wat verdient een trainer welzijn? Als trainer welzijn (begeleider/trainer telefonische hulpdienst) begin je met een bruto maandsalaris van €3.074. Dit kan oplopen tot een maximaal salaris van €4.785,-. 

 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

€3076 - 4785 per maand