Triagist - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Triagist

Op huisartsenposten (HAP) bieden huisartsen ’s avonds, ’s nachts en in het weekend zorg. Je werkt dus ook op deze momenten. De triagist bepaalt met hoeveel spoed de dokter de patiënt moet onderzoeken en hóe dat moet gebeuren, bijvoorbeeld door een bezoek van de huisarts of dat de patiënt meteen met de ambulance naar het ziekenhuis moet. 

Delen
eerstelijnszorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris triagist

Welke opleiding?

Om aan de slag te gaan als triagist, volg je bij een geaccrediteerde huisartsenpost een opleidingstraject of volg je de opleiding tot triagist bij een gecertificeerd particulier opleidingsinstituut. Ook heb je al enkele jaren werkervaring opgedaan als doktersassistent of verpleegkundige. Lees meer over deze opleiding:
 

Je loopbaan

Er zijn veel opleidings- en doorgroeimogelijkheden voor triagisten. Het is belangrijk dat je in de zorg kwaliteit levert en behoudt. Als de huisartsenpost waar je werkt geaccrediteerd is, kun je cursussen en opleidingen via je werkgever volgen. Ook is er een breed aanbod in na- en bijscholing bij verschillende geaccrediteerde opleidingsinstituten. Je kunt je specialiseren in bepaalde onderdelen van triage. Denk bijvoorbeeld aan een cursus die dieper ingaat op de NHG-Triagewijzer, de ABCDE-methodiek of een cursus over hoe je om moet gaan met weerstand.  

 

Een triagist kan ook als zelfstandig ondernemer aan de slag gaan. Je wordt dan steeds voor een bepaalde tijd ingezet door een huisartsenpost.


Is er werk?
Er is grote vraag naar triagisten. De werkgelegenheid in de huisartsenzorg stijgt (AZW, 2019). Op de website van het UWV staan er elke maand veel zorgvacatures open.


Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als triagist ben je werkzaam op een huisartsenpost (HAP). Dit is een regionaal centrum waar meerdere artsen samenwerken. Je biedt op huisartsenposten ‘s avonds, ‘s nachts en in het weekend zorg. Patiënten bellen naar huisartsenposten als de klacht niet kan wachten tot de volgende (werk)dag. Jij bent als triagist dan het eerste aanspreekpunt.

 

Mogelijke instellingen

  • Eerstelijnszorg (o.a. huisartsenzorg)

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris triagist

Wat verdient een triagist? Als beginnend triagist ontvang je een brutosalaris van € 1.924,- per maand exclusief 8% vakantietoeslag. Het salaris kan oplopen tot € 3.362,- per maand. Daarnaast krijgt men 8% vakantietoeslag en een eindejaars uitkering conform de Cao Huisartsenzorg.

 

Je kunt er ook voor kiezen om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Je zult dan ook ongeveer het maximale bruto maandsalaris verdienen. Wel moet je als zelfstandig ondernemer je eigen ziektekosten betalen en je pensioenregeling treffen.

 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2155 - €2975 per maand