Vertrouwensarts jeugd (AMK, Veilig Thuis) - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Vertrouwensarts jeugd (AMK, Veilig Thuis)

Jaarlijks worden naar schatting 50.000 kinderen in Nederland mishandeld, verwaarloosd of misbruikt. Als vertrouwensarts ben je het eerste aanspreekpunt bij meldingen hiervan. Jij onderzoekt en onderneemt actie om geweld te laten stoppen.

Delen
jeugdzorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris vertrouwensarts

Welke opleiding?

Om vertrouwensarts voor de jeugd te kunnen worden, start je met de universitaire opleiding:


Daarna specialiseer je je verder, waarbij je specifieke ervaring opdoet op het gebied van de medische behandeling van kinderen. Denk aan specialisaties tot de beroepen van kinderarts, jeugdarts of huisarts.

Verder moet je in het BIG-register staan.


Zie ook:


Wil je meer weten over deze specialistische vervolgopleiding? Kijk dan eens op de website van het KNMG: Over beroepskeuze.

 

Je loopbaan

Als vertrouwensarts kun je doorgroeien in een managementfunctie, bijvoorbeeld bureauhoofd of sectormanager.


Is er werk?
Het aantal adviesaanvragen en meldingen bij de meldpunten in Nederland neemt jaarlijks toe. Er is dus behoefte aan vertrouwensartsen.


Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf


Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.
 

Waar werk je?

Als vertrouwensarts voor de jeugd werk je doorgaans bij een regionaal advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling. Dit meldpunt maakt sinds 2015 deel uit van de landelijke organisatie Veilig Thuis.

Als vertrouwensarts kun je overigens ook voor andere doelgroepen werken, zoals asielzoekers of gedetineerden. Je werkt dan bij asielzoekerscentra, een GGD of gevangenis. Ook binnen bedrijven en overheidsinstellingen kun je als vertrouwensarts aan de slag.


Mogelijke instellingen

  • Veilig Thuis-organisaties


Bekijk hier alle werkvelden


Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier
     
  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris vertrouwensarts

Wat verdient een vertrouwensarts? Als beginnend vertrouwensarts ontvang je een bruto maandsalaris van ongeveer € 3.570,-. Dit kan oplopen tot zo’n € 5.420,- en is exclusief 8% vakantiegeld en onregelmatigheidstoeslag.

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

3570 - €5420 per maand