Waarom ik voor de opleiding verzorgende IG heb gekozen | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle verhalen & ervaringen

Waarom ik voor de opleiding verzorgende IG heb gekozen

Een gast-blog van Gert-Jan Reitsma, die de opleiding Verzorgende-IG heeft gevolgd en daar graag meer over vertelt. 

2020 M09 15, Tue

In deze Gastblog vertelt Gert-Jan Reitsema over zijn opleiding Verzorgende-IG. "IG" staat voor Inidivudele Gezondheidszorg. Bij deze opleiding leer je mensen op een verzorgende en begeleidende manier te helpen bij hun dagelijkse handelingen. Op YouChooz.nl staat er uitgebreide informatie over de opleiding, dus na het lezen van de blog, kun je hier alles te weten komen over deze opleiding!

 

De eerste blog die ik schrijf voor YouChooz, waarom ik dit doe? Ik wil graag laten zien, hoe de zorg in zijn werk gaat en wat je er allemaal kunt tegenkomen. In mijn dit blog laat ik je zien welke weg ik bewandeld heb om in dit werkveld terecht te komen...

In het laatste jaar van de middelbare school (VMBO-K) was ik nog erg zoekende naar welke opleiding voor mij het beste was. Al snel was het voor mij duidelijk dat ik graag met mensen wilde gaan werken. Ook de mensen in mijn omgeving vonden wel dat ik het in de zorg en welzijnssector moest zoeken. Ik heb me breed georiënteerd in deze sector. Na het bezoeken van een onderwijsmarkt en verschillende open dagen werd het duidelijk dat de opleiding ‘Verzorgende IG’ het beste bij mij paste. 

 

De opleiding heb ik gevolgd aan het Alfa-College. Tijdens de opleiding krijg je al een heleboel mee in de theorie, maar de stages zijn wel het leukst. Je kunt ook op veel verschillende afdelingen rondkijken, zo kun je een goed beeld schetsen van wat je het leukste vindt.

“”Mijn advies: stel vragen!“”

Voor iedereen die ook de opleiding Verzorgende IG wil gaan doen, of een andere zorg gerelateerde opleiding, hierbij een advies: stel vragen! Dit is echt het beste wat je kan doen als iets niet duidelijk is, of wanneer je wil iets meer weten over bijvoorbeeld een ziektebeeld of medicijn. Vraag het gewoon. Het kan misschien zo zijn dat het dan voelt alsof je zeurt. Uit ervaring heb ik wel geleerd dat je beter iets kan vragen, dan dat je het gewoon doet zonder enige idee te hebben hoe het moet. Uiteindelijk willen stagebegeleiders natuurlijk ook graag dat jij voldoende weet om goed mee te kunnen werken in een team nadat je bent afgestudeerd. Als het kan, dan nemen ze daar zeker de tijd voor.