Advanced Nursing Practice - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Advanced Nursing Practice

Tijdens de masteropleiding Advanced Nursing Practice leer je over hoe je kunt innoveren binnen een zorgorganisatie. Met deze mastergraad op zak heb je de bevoegdheid om zelfstandig beslissingen te nemen als het gaat om het indiceren en zelfstandig uitvoeren van complexe medische handelingen. Binnen de GGZ kun je zelfs binnen de eerste en tweede lijn als hoofdbehandelaar worden aangesteld. Bovendien combineer je patiëntenzorg met taken in de kwaliteitszorg, zoals deskundigheidsbevordering, innovatie en onderzoek.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wist je dat..

Wist je dat..

... de behoefte aan verpleegkundig specialisten de komende jaren sterk zal toenemen? Je hebt straks dus goede kansen op de arbeidsmarkt.
 

... de opleiding Physician Assistant een aanverwante masteropleiding is die veel raakvlakken heeft met de opleiding Advanced Nursing Practice? Als physician assistant verricht je zelfstandig duidelijk omschreven medische taken.

 

... verpleegkundigen ook een vervolgopleiding tot praktijkverpleegkundige in een (verpleeg)huisartsenpraktijk kunnen volgen? Dit is een post HBO-opleiding om chronisch zieke patiënten te begeleiden, bijvoorbeeld diabetici. Het doel is dat de huisarts wordt ontlast. Zie het beroep: praktijkverpleegkundige.

 

... je als verpleegkundig specialist onder bepaalde voorwaarden geneesmiddelen mag uitschrijven? Deze mag je wel alleen elektronisch uitschrijven in verband met de controle op de veiligheid.

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Master

, Post Hbo

, Na verpleegkunde

OPLEIDINGSVORM

Duaal

VOOROPLEIDING

Verpleegkunde HBO

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

Laatst bijgewerkt:

2024 M02 16