Opticien - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Opticien

Tijdens je mbo-opleiding Opticien leer je ook veel over de omgang met klanten. Hoe voer je verkoopgesprekken? Hoe help je de klant bij het kiezen van een brilmontuur? En op welke manier behandel je klachten?

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Nadat je je diploma Opticien hebt gehaald, kun je in een optiekbedrijf gaan werken. Je werkt dan zowel in de winkel als in de werkplaats. Je adviseert klanten over het juiste montuur en de juiste brillenglazen, slijpt deze glazen en voert oogmetingen uit.

 

Lees meer over het beroep:

 

 

Kans op werk per regio
Benieuwd naar de kans op een baan? Zoek op je mbo-opleiding en ontdek het per regio op kansopwerk.nl.

 

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Vervolgopleidingen

Als je na de opleiding Opticien niveau 4 nog verder wilt leren, kun je kiezen voor de mbo-opleiding Technisch Oogheelkundig Assistent (niveau 4).

 

Als technisch oogheelkundig assistent werk je samen met een oogarts in een oogartsenpraktijk. Interesse in contactlenzen? Dan kun je een 2-jarige post mbo-opleiding Medewerker Contactlenzen of Contactlensspecialist volgen. Deze opleiding wordt verzorgd door de branche en kan worden gevolgd aan de ROC's waar ook de opleiding voor opticiens worden gegeven. Ook kun je doorstromen naar het hbo en de studie Optometrie (oogmeetkunde) of Orthoptie volgen.

 

Lees meer over:

 

Specificaties:

NIVEAU

Mbo

, Mbo Niveau 4

OPLEIDINGSVORM

BBL

, BOL

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

Laatst bijgewerkt:

2024 M07 2