Orthoptie - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Orthoptie

Bij de opleiding Orthoptie leer je alles over oogzorg, de samenwerking tussen de ogen, het luie oog en ogen die niet recht staan (scheelzien). Lees hier meer!

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Als je je diploma hebt behaald, mag je jezelf Bachelor of Health noemen. Je kunt dan in verschillende instellingen gaan werken. De meeste orthoptisten werken in het oogheelkundig centrum van een ziekenhuis. Daarnaast zijn er ook orthoptisten werkzaam in centra voor blinden en slechtzienden.Lees meer over het beroep:

 

 

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Vervolgopleidingen

Na deze HBO-bacheloropleiding kun je doorstromen naar een universitaire opleiding of naar de HBO-partneropleiding Optometrie. Lees meer over:

 

 

Wil je liever lesgeven na je studie? Dan kun je bijvoorbeeld de docentenopleiding Hoger Gezondheidszorgonderwijs (HGZO) volgen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.
 

Je kunt natuurlijk ook cursussen volgen die aansluiten op je vakgebied of die je meer leren op het gebied van coördinatie en management.

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Voltijd

VOOROPLEIDING

Geneeskunde

INSCHRIJFDATUM

15 januari 2023

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25