Psychologie - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Psychologie

Tijdens de universitaire opleiding Psychologie bestudeer je het menselijk gedrag, de hersenen en de factoren die daarop van invloed zijn. Deze opleiding zorgt voor een stevige wetenschappelijke fundering om een breed scala aan vraagstukken te kunnen beantwoorden over bijvoorbeeld het gedrag van mensen, omgevingsfactoren, psychische problemen en stress.

Delen
Psychologie
Choose
Your
Future
Wist je dat…

Wist je dat…

...de wetenschappelijke psychologie pas in de 19e eeuw is ontstaan? Vergeleken met bijvoorbeeld natuurwetenschappen is psychologie dus nog een betrekkelijk jonge wetenschap.

 

...je na je opleiding zelfs bij een ministerie aan de slag kunt?

 

...je in de psychologie bijvoorbeeld ook antwoord probeert te vinden op de vraag wat de invloed is van kleine hoeveelheden lood in het voedsel op je geheugen?

 

...er ook een master Kinder- en Jeugdpsychologie en een master Klinische Psychologie is? Kijk bij Vervolgopleidingen.

 

...er ook een HBO-opleiding Toegepaste Psychologie bestaat? Na deze opleiding ben je geen psycholoog, maar een praktisch uitvoerend psycholoog (HBO toegepast psycholoog). Je kunt je niet inschrijven in het BIG-register en mag niet zelfstandig diagnoses stellen. Met de HBO-opleiding kun je bijvoorbeeld aan de slag als arbeidspsycholoog, maatschappelijk begeleider, jongerenhulpverlener, voorlichter, trainer, arbo-begeleider of reclasseringsmedewerker. Je werkt vaak onder verantwoording van een universitair geschoolde psycholoog of therapeut. Je kunt deze opleiding volgen bij diverse hogescholen. Zie: Toegepaste Psychologie.

Specificaties:

NIVEAU

Universiteit Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Digitaal (Afstand/Schriftelijk)

, Deeltijd

, Voltijd

INSCHRIJFDATUM

15 januari 2023

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25