Sociaal Juridische Dienstverlening - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Sociaal Juridische Dienstverlening

De HBO-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) is een 4-jarige bacheloropleiding, waarin hulpverlening en recht samenkomen. Je verdiept je in de Nederlandse wet- en regelgeving, om uiteindelijk mensen met sociaal-maatschappelijke problemen te kunnen bijstaan.

Delen
sociaal
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Na afronding van de opleiding SJD ben je goed op de hoogte van de Nederlandse wet- en regelgeving. Je kunt deze aan cliënten uitleggen en de gevolgen ervan duidelijk maken. Je verleent juridische diensten op sociaal-maatschappelijk gebied. Zo kun je juridisch advies geven aan een cliënt die te lang op gezondheidszorg moet wachten, klachten afhandelen in de Jeugdzorg of bemiddelen wanneer mensen schulden hebben.


Mogelijke beroepen
Met SJD kun je in verschillende beroepen aan de slag. Bijvoorbeeld als:
 


Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.


Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.
 

Vervolgopleidingen

Als je de HBO-opleiding hebt afgerond, ben je in het bezit van de titel bachelor. Daarmee kun je doorstromen naar een masteropleiding aan een hogeschool of universiteit.


Je kunt bijvoorbeeld doorstromen naar de studie Rechtswetenschappen. Een andere vervolgstudie is de post HBO-opleiding Mediation.


Na het tweede of derde jaar kun je eventueel de verkorte rechtenstudie volgen.

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

, Duaal

, Voltijd

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25