Spelagogiek - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Spelagogiek

Tijdens de tweejarige post HBO-opleiding Spelagogiek leer je hoe je kinderen door middel van spel kunt ondersteunen bij hun ontwikkeling. Want kunnen spelen lijkt de gewoonste zaak van de wereld, maar blijkt voor mensen met een ontwikkelingsstoornis niet zo eenvoudig te zijn. Bij specifieke doelgroepen, zoals kinderen met ADHD, kunnen deze spelproblemen optreden.

Delen
kind
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Met deze opleiding word je:

 

 

Je werkt met kinderen die door emotionele, motorische, verstandelijke, sociale of andere problemen een achterstand in hun ontwikkeling hebben opgelopen. Als spelbegeleider is het je taak ervoor te zorgen dat hun ontwikkeling door middel van spel gestimuleerd wordt. Je bent thuis op het gebied van spel, spelontwikkeling en spelontwikkelingsproblemen en kunt zowel behandelend als begeleidend optreden.
Daarnaast geef je advies over het gebruik van spel en spelmaterialen binnen groepen of in de thuissituatie van het kind.

 

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.
 

Vervolgopleidingen

De opleiding Spelagogiek is al een vervolgopleiding, namelijk een post HBO-opleiding die bedoeld is voor mensen met een agogische opleiding.

 

Er zijn echter nog allerlei studiemogelijkheden als je de opleiding hebt afgerond. Er zijn diverse cursussen, workshops, studiedagen en trainingen waarmee je je kennis en vaardigheden kunt vergroten. Voorbeelden zijn Groepsgerichte spelbegeleiding, Neuro-linguïstisch programmeren en kinderen, Spelen met het hele gezin, Werken met spel en verhalen.
 

Ook kun je ervoor kiezen om de post HBO-opleiding Speltherapie te gaan volgen.

 

Lees meer over:

 

 

Specificaties:

NIVEAU

Post Hbo

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25