Tandheelkunde - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Tandheelkunde

De opleiding tot tandarts is een studie op universitair niveau. Wil jij mensenwerk met techniek en precisie combineren? Dan is tandheelkunde studeren misschien iets voor jou!

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Na het behalen van je bachelordiploma Tandheelkunde ga je verder met de master Tandheelkunde. Na afronding van deze master ben je:

 

 

Je kunt een praktijk overnemen of zelf een praktijk opstarten. Je kunt alleen werken of in een groepspraktijk samenwerken met collega-tandartsen en mondhygiënisten.

 

Wil je liever niet als zelfstandig ondernemer aan de slag? In dat geval zijn er (beperkte) mogelijkheden om in loondienst te werken als bedrijfs-, ziekenhuis- of schooltandarts. Ook kun je bij een universiteit onderzoek verrichten of onderwijs geven.Je kunt je ook verder specialiseren in de Implantologie, Endodontologie of Parodontologie. Of zelfs een stap verdergaan en je specialiseren tot mond- en kaakchirurg. Een voorbeeld van een beroep na specialisatie is:

 

 

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.
 

Vervolgopleidingen

Na de bachelor Tandheelkunde ga je verder met de 3-jarige master Tandheelkunde. Daarna kun je je specialiseren, bijvoorbeeld in Orthodontie.

 

Specificaties:

NIVEAU

Universiteit Bachelor

, Universiteit Master

OPLEIDINGSVORM

Voltijd

INSCHRIJFDATUM

15 januari 2023

Laatst bijgewerkt:

2023 M08 29