Ambulant hulpverlener jeugdzorg (jeugdzorgwerker) - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Ambulant hulpverlener jeugdzorg (jeugdzorgwerker)

De ambulant hulpverlener jeugdzorg wordt ook wel jeugdzorgwerker genoemd. In dit beroep werk je met jongeren die problemen hebben. Bijvoorbeeld met hun ouders of op school. Je helpt deze jongeren met het zoeken naar een oplossing voor hun probleem en geeft hen advies en begeleiding. Iets voor jou?

Delen
jeugdzorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris ambulant hulpverlener jeugdzorg

Welke opleiding?

Om ambulant hulpverlener jeugdzorg te worden heb je één van onderstaande HBO-opleidingen nodig.

 

 

Om door te groeien naar een leidinggevende functie is de volgende masteropleiding nuttig:

 

Je loopbaan

Je kunt van ambulant hulpverlener jeugdzorg doorgroeien naar gespecialiseerd ambulant hulpverlener. Dit kan zonder extra opleiding, maar vaak wordt een aanvullende post HBO-opleiding gevraagd waarmee je je in een bepaalde doelgroep of problematiek hebt gespecialiseerd.

 

Bovendien kun je je door middel van opleidingen of cursussen bekwamen in management en doorgroeien naar een leidinggevende functie.

 

Is er werk?
Door de doorgroeimogelijkheden en door de toename van werkgelegenheid in de sector jeugdzorg, ziet het er positief uit om snel een baan te vinden als ambulant hulpverlener jeugdzorg (SBB, 2019).

 

Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als ambulant hulpverlener jeugdzorg werk je bij een instelling voor jeugd- en opvoedhulp, een gecertificeerde instelling voor jeugdbescherming of jeugdreclassering, of bij het RIAGG. Denk bijvoorbeeld aan een polikliniek voor kinder- en jeugdpsychiatrie of de Raad voor de Kinderbescherming.

 

Ook in het jongerenwerk kun je aan de slag als ambulant hulpverlener jeugdzorg of jeugdzorgwerker.

 

Mogelijke instellingen

  • Geestelijke gezondheidszorg
  • Jeugdzorg
  • Sociaal werk

 

 Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris ambulant hulpverlener jeugdzorg

Wat verdient een ambulant hulpverlener jeugdzorg? Als ambulant hulpverlener jeugdzorg / jeugdzorgwerker D begin je met een bruto maandsalaris van €1.840,- tot €2.310,-. Naarmate je doorgroeit naar de functie van jeugdzorgwerker A kan je maximale salaris liggen tussen de €3.470,- en €3.740,-. Dit is exclusief 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering.

 

Daarnaast zijn er vergoedingen voor onregelmatige diensten (in de avonduren en de weekenden) en bereikbaarheidsdiensten.

 

Dit zijn salarisindicaties voor 2020.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

1895 - €3575 per maand