Bemiddelaar pleegzorg (jeugdzorgwerker) - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Bemiddelaar pleegzorg (jeugdzorgwerker)

De bemiddelaar pleegzorg heet ook wel medewerker werving, selectie en bemiddeling pleegzorg.

Delen
jeugdzorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris bemiddelaar pleegzorg

Welke opleiding?

Bemiddelaar Pleegzorg is een HBO-functie. Er zijn meerdere opleidingen die goed aansluiten, zoals:

 

 

Wil je je verder ontwikkelen tot leidinggevende in de jeugdzorg? Dan kun je de volgende masteropleiding volgen:
 

Je loopbaan

Je kunt opleidingen of cursussen volgen om te groeien in je vakgebied. Bijvoorbeeld cursussen om je te bekwamen in ouderbegeleiding. Op de site van Pleegzorg Nederland vind je meer informatie over scholing. Kijk voor het webadres bij Extra info.


Je kunt ook denken aan een andere functie in de pleegzorg, bijvoorbeeld een leidinggevende functie, of aan het beroep begeleider pleegzorg (jeugdzorgwerker). Lees hierover meer:

 

Beroepen voor later

 

Is er werk?
Afgelopen jaar hebben aanzienlijk minder mensen informatie over pleegzorg opgevraagd dan het jaar ervoor. Overigens blijft de instroom van pleegouders wel hoger dan de uitstroom (Pleegzorg Nederland, 2019). Onder meer om deze reden is er voldoende vraag naar pleegzorgmedewerkers die begeleiding geven.

 

Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als bemiddelaar pleegzorg kun je bij verschillende organisaties gaan werken die jeugd- en opvoedhulp bieden. Op de website van Pleegzorg Nederland en Jeugdzorg Nederland kun je vinden welke instellingen dat zijn.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris bemiddelaar pleegzorg

Wat verdient een bemiddelaar pleegzorg? Als bemiddelaar pleegzorg in de jeugdzorg verdien je een bruto maandsalaris van ongeveer € 2.310,- bij een 36-urige werkweek. Dit kan oplopen tot € 3.740,-. Je salaris is afhankelijk van aantal jaren ervaring en scholing.


Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering.
 

Dit zijn salarisindicaties voor 2020.

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

€2728 - €4905 per maand