Casemanager dementie - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Casemanager dementie

Als casemanager dementie wordt steeds vaker dementieverpleegkundige genoemd. In dit beroep bied je kwalitatief hoogwaardige zorg aan de groeiende groep mensen met dementie. Jouw hoofddoel is dat mensen met dementie zolang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen waarbij ze nog voldoende kunnen functioneren op fysiek, psychisch en sociaal gebied. Dit bereik je door mensen met dementie en hun mantelzorgers te begeleiden, te ondersteunen en door in te spelen op de steeds veranderende zorgvraag.

Delen
ouderenzorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris casemanager dementie

Welke opleiding?

Om casemanager dementie te worden, kun je een cursus Casemanagement dementie volgen, bijvoorbeeld bij Inholland Academy, Christelijke Hogeschool Ede, Hogeschool Windesheim of Breederode Hogeschool.

 

Deze cursus is bestemd voor mensen met een verpleegkundige, dan wel een sociaal-agogische (Social Work) achtergrond, die zich willen specialiseren in deze vorm van zorgverlening.


Voordat je start aan de cursus, heb je eerst één van deze opleidingen afgerond:
 

Je loopbaan

Als casemanager dementie heb je al een hele carrière achter de rug. Zo heb je een verpleegkundige, dan wel een sociaalagogische (Social Work, Sociaal Pedagogische Hulpverlening of Maatschappelijk Werk en Dienstverlening) achtergrond. Daarna ben je je gaan specialiseren in casemanager dementie. Je kunt je hierna nog gaan verdiepen in een andere vorm van zorgverlening.


Is er werk?
De wens is er om de wachtlijsten terug te dringen en om het aanbod aan dementiezorg en ondersteuning van mantelzorgers meer in balans te brengen. Dit betekent dat er voldoende ruimte is om als casemanager dementie aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als casemanager dementie werk je vooral in de thuiszorg. Je houdt je bezig met het organiseren van de zorg voor mensen met dementie. Verder heb je contact met mantelzorgers en externe hulpverleners. Dit alles om jouw cliënt de benodigde zorg te bieden om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen.

 

Mogelijke instellingen

  • Eerstelijnszorg (o.a. huisartsenzorg)
  • Geestelijke gezondheidszorg
  • Thuiszorg

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris casemanager dementie

Wat verdient een casemanager dementie? Als casemanager dementie kun je minimaal rekenen op een brutosalaris van zo’n € 2.465,- per maand. Dit kan oplopen tot ruim € 3.582,-. Dit is exclusief 8 procent vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.

 

Dit zijn salarisindicaties voor 2020.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2717 - €4905 per maand