Dialyseverpleegkundige - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Dialyseverpleegkundige

Als dialyseverpleegkundige verpleeg en begeleid je mensen waarvan de nieren niet optimaal functioneren of zelfs helemaal niet meer werken. Je ziet deze mensen regelmatig terug voor een behandeling en er ontstaat een verpleegrelatie die pas ten einde komt als mensen overlijden, een niertransplantatie krijgen of de behandeling stoppen. Met zo’n langdurig contact moet je wel om kunnen gaan...

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris dialyseverpleegkundige

Welke opleiding?

Om dit beroep te kunnen uitoefenen kun je de volgende specialistische vervolgopleiding volgen:

 

Je loopbaan

Voordat je dialyseverpleegkundige wordt, ben je meestal al werkzaam als verpleegkundige op MBO- of HBO-niveau. Het diploma Dialyseverpleegkunde is zodoende al een tweede stap binnen je loopbaan, waarmee je het beroep van verpleegkundige verdiept en beter toespitst op je interesses.

 

Door middel van bijscholing op het gebied van management of scholing kun je bijvoorbeeld ook zorgmanager, praktijkopleider of hoofd verpleegkundige worden.

 

 

Is er werk?
Er zijn steeds meer mensen die ouder worden, hierdoor zijn er ook meer mensen die gebruik maken van zorgvoorzieningen.

 

Ziekenhuizen hebben zodoende een grote behoefte aan gespecialiseerde verpleegkundigen en de verwachting is, dat de vraag naar dialyseverpleegkundige de komende jaren toeneemt (UWV, 2019).  Na je opleiding heb je daarom een grote kans op werk. 

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als dialyseverpleegkundige werk je in een ziekenhuis met een speciale afdeling voor mensen met nierproblemen, de dialyseafdeling, of in een zelfstandig dialysecentrum.

 

Mogelijke instellingen

  • Algemeen ziekenhuis of universitair medisch centrum (Ziekenhuizen)
  • Zelfstandig dialysecentrum

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris dialyseverpleegkundige

Wat verdient een dialyseverpleegkundige? Als beginnend dialyseverpleegkundige kun je rekenen op een bruto salaris van €2.140,- en €2.590,-. Dit kan oplopen tot een maximaal salaris van €3.475,- en €3.490,-. Dit is exclusief 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Salarissen kunnen verschillen per ziekenhuis, omdat de functie-inhoud niet overal hetzelfde is.


Tijdens de opleiding is je salaris afhankelijk van de regeling die jouw werkgever heeft opgesteld.

 

Dit zijn salarisindicaties voor 2020.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2140 - €3490 per maand