Gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie

Zit jij op je plek als verzorgende in een verpleeghuis, woonzorgcentrum of in de thuiszorg? Maar wil je nog meer betekenen voor ouderen met psychische problemen? Groei dan door naar de functie gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie. Je bent dan een specialist in ouderenzorg! Daarnaast ben je de vraagbaak voor je collega’s en voor mantelzorgers op dit specifieke gebied.

Delen
ouderenzorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie

Welke opleiding?

Om gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie te worden, volg je de opleiding:
 

Je loopbaan

Het beroep gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie is een doorgroeifunctie voor verzorgenden in de verpleeghuiszorg en in de thuiszorg. Je kunt je nog verder specialiseren, bijvoorbeeld in de richting van revalidatie en reactivering. Naast je gewone werkzaamheden kun je ook ergocoach worden. Dit houdt in dat je extra aandacht besteedt aan de vermindering van lichamelijke belasting van zorgmedewerkers. Je wijst bijvoorbeeld collega's op de juiste tiltechnieken. Wil je hierna nog verder doorgroeien, dan kun je denken aan leidinggevende functies zoals:

 

Beroepen voor later

 

Is er werk?
Op dit moment is er voldoende vraag naar verzorgenden en GVP'ers.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie kan je actief zijn in alle voorkomende leef- en woonvormen, waarin ouderen met psychische problemen leven, wonen en worden verzorgd. In de ene instelling zul je voor meer cliënten werken dan in de andere. Dat hangt af van hoe zelfstandig de cliënten zijn en hoe een zorginstelling te werk gaat. Daarom zal dit in de thuiszorg anders zijn dan in een verpleeghuis. En in kleinschalige woonvormen anders dan in grootschalige woonvormen.

 

Mogelijke instellingen

  • Woonzorgcentrum
  • Verpleeghuis
  • Kleinschalige woonvormen
  • Grootschalige woonvormen
  • Thuiszorg
  • Hospice

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie

Wat verdient een gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie? Als beginnend gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie kun je rekenen op een brutosalaris van €2.337,-. Naarmate je doorgroeit in je functie kan dit maximale salaris liggen oplopen tot €3.938-. 

 

En, leuk om te weten: als je onregelmatige werktijden hebt, komt er een onregelmatigheidstoeslag bovenop je salaris. De toeslagen voor de uren die als onregelmatig worden beschouwd, liggen op ongeveer 40%. Dat kan dus behoorlijk oplopen!??

 

Dit zijn salarisindicaties voor 2024.

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

€2337 - 3938 per maand