Gezinsverzorgende - Over dit beroep | YouChooz
Alle beroepen

Beroep

Gezinsverzorgende

Hoewel je deze beroepsbenaming misschien nog wel in het werkveld tegenkomt, is dit toch een verouderde beroepsnaam. Sinds de invoering in augustus 1997 van het nieuwe opleidingsstelsel voor verplegende en verzorgende beroepen, word je opgeleid tot: Verzorgende-IG Helpende Het verschil met bejaardenhelpende, bejaardenverzorgende, gezinshelpende, gezinsverzorgende, wijkziekenverzorgende en ziekenverzorgende ligt hierin dat je door de huidige opleidingen wordt opgeleid om aan de slag te gaan met meerdere doelgroepen.

Delen
Choose
Your
Future
Over dit beroep

Over dit beroep

Hoewel je deze beroepsbenaming misschien nog wel in het werkveld tegenkomt, is dit toch een verouderde beroepsnaam. Sinds de invoering in augustus 1997 van het nieuwe opleidingsstelsel voor verplegende en verzorgende beroepen, word je opgeleid tot:
 

Het verschil met bejaardenhelpende, bejaardenverzorgende, gezinshelpende, gezinsverzorgende, wijkziekenverzorgende en ziekenverzorgende ligt hierin dat je door de huidige opleidingen wordt opgeleid om aan de slag te gaan met meerdere doelgroepen.


Lees meer over de opleidingen:
 

In de beroepsbeschrijvingen wordt wel onderscheid gemaakt of je werkzaam bent in een instelling of in de thuiszorg. Maak je keuze!

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

..........