GGZ-agoog - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

GGZ-agoog

Jij geeft als GGZ-agoog mensen met een psychische aandoening het vertrouwen in zichzelf terug. Zo kunnen zij na verloop van tijd weer volledig deelnemen aan de samenleving. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een angststoornis of mensen met een zware depressie. Als GGZ-agoog ben je breed inzetbaar. Je kunt zowel werken met individuen als groepen, bij een instelling of bij mensen thuis. Met jouw begeleiding en advies help jij mensen met een stoornis de draad weer op te pakken.

Delen
ggz
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

...cliënten in de geestelijke gezondheidszorg een steeds grotere inhoudelijke rol krijgen binnen hun eigen herstelbehandeling? Zo krijgen zij meer ruimte om op hun eigen manier te herstellen!
 

...de agogische beroepsgroep na de verpleegkundige beroepsgroep de grootste is binnen de geestelijke gezondheidszorg?
 

...er in de geestelijke gezondheidszorg 90 procent van de cliënten ambulant (thuis) wordt behandeld?

 

...je je ook kunt laten registreren als ggz-agoog? Dat kan via het Registerplein. Kijk voor meer informatie over dit keurmerk bij Extra info.
 

...je dit beroep ook op MBO-niveau kunt uitoefenen? Je bent dan geen GGZ-agoog maar agogisch medewerker GGZ. Hiervoor volg je de opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen op niveau 4 of de opleiding Pedagogisch Medewerker 4.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2717 - €5045 per maand