Jongerenwerker - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Jongerenwerker (jeugdzorgwerker)

Als jongerenwerker leg je contact met jongeren. Ook begeleid je hen in hun ontwikkeling. Bijvoorbeeld op de terreinen vrije tijd, school, werk, wonen, geld, leefomgeving, gezin en relaties. Hiervoor stel je meestal, samen met de jongeren, een programma met activiteiten op.

Delen
jeugdzorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris

Welke opleiding?

Jongerenwerker is zowel een MBO- als een HBO-functie. De volgende opleidingen sluiten goed aan:

 

Je loopbaan

Jongerenwerkers werken voornamelijk in loondienst. Je kunt, als je in een groter centrum werkt en al een aantal jaren ervaring hebt, doorgroeien naar een leidinggevende functie. Daarvoor moet je natuurlijk wel aanvullende cursussen op het gebied van management gedaan hebben. Ook is het mogelijk door te stromen naar een adviesfunctie bij een steunorganisatie.

 

Verder studeren?
Wil jij je verdiepen in jouw vakgebied? Volg dan de HBO Master Jeugdzorg of de HBO Master Social Work.

 

Is er werk?
Er is een overschot aan mensen met dit beroep. Wel stijgt het aantal banen in de welzijnssector weer ten opzichte van voorgaande jaren.

 

Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Je werkt in het kantoor of de activiteitenruimte van een buurthuis of clubhuis. Vaak ben je in de wijk in om jongeren op te zoeken. Als jongerenwerker kun je ook op een schippersinternaat, een school, bij een jongerencentrum, centrum voor huiswerkbegeleiding of voorziening voor de opvang van spijbelaars gaan werken. Eigenlijk kun je overal aan de slag waar jongeren zijn.

 

Mogelijke instellingen

  • Sociaal werk

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris

Als jongerenwerker begin je met een bruto-maandsalaris van minimaal zo’n € 1.850,-. Dit is exclusief een individueel keuzebudget wat onder andere bestaat uit 8 procent vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering. Daarnaast is er ook een loopbaanbudget van 1,5 procent van je salaris. Dit bruto-salaris kan oplopen tot ongeveer € 4.095,- per maand als je doorgroeit naar de functie van leidinggevend sociaal-cultureel werker.

 

Soms zijn er vergoedingen voor onregelmatige diensten (in de avonduren en de weekenden) en bereikbaarheidsdiensten.

 

Dit zijn salarisindicaties voor 2020.

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

1850 - €4095 per maand